Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt jo ennätysmäärä matkustaa maski kasvoilla Helsingin seudun joukkoliikenteessä

Matkustajat käyttivät maskeja pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä viime viikolla enemmän kuin kertaakaan aiemmin.

Helsingin seudun joukkoliikenteen (HSL) matkalippujen tarkastajat ovat havainnoineet matkustajien maskien käyttöä kesästä alkaen. Elokuussa annetun maskisuosituksen jälkeen maskien käyttö on noussut tasaisesti.

Loppuvuoden aikana maskia käyttävien osuus on noussut entistäkin korkeammalle tasolle.

Viime viikolla noin 73 prosenttia matkustajista käytti kasvomaskia. Luku on korkein HSL:n joukkoliikenteessä toistaiseksi havaituista.

HSL toivoo, että kaikki 15 vuotta täyttäneet käyttäisivät joukkoliikenteessä maskeja, jos siihen ei ole terveydellistä estettä.

– Olemme tehneet lukuisia toimia turvallisen joukkoliikenteen eteen, mutta tarvitsemme tähän myös asiakkaidemme apua. Asiakkaillemme on tärkeää, että muut matkustajat käyttävät kasvomaskeja, ja siksi olemme halunneet kannustaa kaikkia siihen aktiivisesti, sanoo HSL:n asiakkuus ja myynti -osaston johtaja Mari Flink tiedotteessa.

Flinkin mukaan vaikuttaa siltä, että maskien käyttämisestä on alkanut tulla osa ihmisten rutiineja.

Lue lisää: Kasvomaskien käyttö yhä liian alhaisella tasolla – Hus: "Peruskouluissa joukkoaltistumisia on ollut koko syksyn ajan paljon"