Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutta runkolinjaa ei perustetakaan Koillis-Helsinkiin – sai asukkailta jyrkkää vastustusta

Koillis-Helsinki: Suunniteltu uusi runkolinja 610 kohtasi niin jyrkkää vastustusta etenkin Siltamäessä, että se on nyt kuopattu.

Kaavailtua uutta runkolinjaa Suutarilasta Tapaninvainion ja Patolan kautta keskustaan ei perusteta. Asiasta tiedottaa Tuusulanväylän linjastosuunnitelma -blogissa HSL.

Helsingin Uutiset kertoi suunnitelmista aiemmin syksyllä (HU 8.10.).

– Jätimme pois runkolinjan 610, joka kohtasi erittäin jyrkkää vastustusta, HSL:stä kerrotaan nyt.

Varsinkin siltamäkeläiset ilmaisivat blogin kommenteissa vakavan huolen yhteyksien heikkenemisestä.

Osa blogissa esitellyistä muutoksista koskee Vantaan puolen liikennettä muun muassa Tammistossa ja Tikkurilassa, ja osa Helsingin alueen liikennettä kuten Siltamäkeä, Suutarilaa, Töyrynummea.

Uutta runkolinjaa suunniteltiin korvaamaan linjaa 611, joka ei kulje sunnuntaisin. Palaute oli HSL:n mukaan kuitenkin enemmän kielteistä kuin myönteistä ja huolta kannettiin muun muassa matka-aikojen pidentymisestä.

Bussin 554 reittiä jatketaan Siltamäestä Jumbon kautta lentoasemalle.

Uusi Tuusulanväylän ympäristön linjastoluonnos on valmistunut. Siltamäki-Suutarilan osalta ehdotus on luotu bussilinja 611:n ympärille.

Kun käytössä on ollut aiempaa tarkempaa dataa ihmisten liikkumisesta, on huomattu, että Suutarila–Siltamäen alueelta suunnataan asiointimatkoille Tammiston ja Jumbon suuntaan.

Lisäksi vyöhykeuudistus teki Vantaan puolelle matkustamisesta edullisempaa.

– Ehdotamme, että bussin 554 reittiä jatketaan Siltamäestä Jumbon kautta lentoasemalle, HSL:n blogissa kerrotaan.

Kun 554 siirtyy linjamuutoksella pois Töyrynummelta, bussin 61 kaikki vuorot siirtyvät ajamaan nykyistä 61T:n reittiä, jotta kävelymatkat Töyrynummella eivät muodostu liian pitkiksi.

Bussi 611 ajaisi jatkossa Tikkurilan ja Suutarilan välin suorinta reittiä Kehä III:n ja Ala-Tikkurilan kautta.

Lauantai- ja sunnuntailiikenteessä liikennöisi jatkossa linja 611K (Rautatientori - Oulunkylä - Itä-Pakila - Tuomarinkylä - Siltamäki - Ala-Tikkurila - Tikkurila).

Bussi 611K saattaa HSL:n mukaan korvata bussia 611 myös arkisin hiljaisimpaan aikaan, mutta tämä ratkeaa tarkemmassa suunnittelussa.

Bussin 611B liikenteeseen, joka ajaa ruuhka-aikaan välillä Suutarila-Rautatientori, ei ole suunnitella muutoksia.

Ehdotuksia voi kommentoida HSL:lle 16. joulukuuta asti verkkokyselyssä. Suunnitelmat ja kyselyn linkki löytyvät sivustolta https://hsltuusulanvayla.blogspot.com/.