Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin uuteen jättikortteliin rakennetaan 435 asuntoa – Jopa 15-kerroksisissa tornessa 265 kaupungin vuokra-asuntoa

Länsisatamankadun varteen rakennellaan parhaillaan jättikorttelia, jonne tulee 435 asuntoa.

Helsingin kaupungin vuokra-asuntoja on rakenteilla yhteensä 265 kappaletta, muun muassa kaksi 15-kerroksista kerrostaloa. Nämä Hekan asunnot valmistuvat keväällä 2022.

Lue myös: Näin apulaispormestari Anni Sinnemäki kommentoi ara-vuokra-asuntojen keskittämistä vuonna 2019, kun suunnitelmat korttelista julkistettiin.

Skanska rakentaa lisäksi Helsingin kaupungin asuntotuotannolle (ATT) 170 asumisoikeusasuntoa, josta sopimus tehtiin viime viikolla. Sopimuksen arvo on noin 33,9 miljoonaa euroa.

Asumisoikeusasuntoja sisältävän Haso Atlantinkaari -hankkeen kerrostalot ovat 15-, 8- ja 6-kerroksisia. Kohde valmistuu syksyllä 2023.

– Haso Atlantinkaari on merkittävä lisäys Helsingin kaupungin tuottamassa kohtuuhintaisessa asuntotuotannossa. Ara-rahoitteinen, energiatehokas asumisoikeuskohde Jätkäsaaressa tuo monipuolisuutta alueen asuntojen hallintamuotojakaumaan Helsingin kaupungin tavoitteiden mukaisesti. Haso Atlantinkaari on toinen osa korttelikokonaisuudesta, jonka ensimmäinen osa on jo rakenteilla Skanska Talonrakennuksen kanssa, kertoo uudistuotantoyksikön päällikkö Merja Rukko Helsingin kaupungilta.

Asukkaat saavat käyttöönsä erilaisia yhteisiä tiloja, esimerkiksi korkeimman rakennuksen ylimpään kerrokseen tulee kattoterassi, jossa voi oleskella ja kasvattaa kasveja viljelylaatikoissa. Samasta kerroksesta löytyy yhteinen sauna sekä kerhotila.

Helsingin kaupunki päätti äskettäin kasvattaa ara-vuokra-asuntojen osuutta uusista asunnoista 30 prosenttiin. Samalla päätettiin hitas-järjestelmän lakkauttamisesta ja kohtuuhintaisten omistusasuntojen tarjoamisesta jatkossa muilla keinoin.

Jätkäsaareen luodaan liki tyhjästä uimaranta, jonka viereen tulee kelluva kylpylä, ravintola ja "muscle beach" – Nämä haasteet suunnittelijoiden on ratkaistava

Helsinkiläispoliitikko varoitti 2 vuotta sitten: Espoo rakentaa kaupunkia, joka ei kiinnosta hyvätuloisia veronmaksajia – Nyt Hesarissa kummastellaan, miksi espoolaiset muuttavat vauhdilla naapurikuntiin

Puutalot palaavat kaupunkiin ja entistä isompina – puusta tehdään nyt kerrostaloja ja pääkonttoreita

Edullisen vuokra-asunnon voi siirtää omalle lapselle tai muulle sukulaiselle – ”Porsaanreikää” vaadittiin tukittavaksi, näin kävi

Helsinki aikoo purkaa nyt myös 1990-luvulla rakennettuja taloja – ”Nykyiset tontit väljiä suhteessa erinomaiseen sijaintiin”