Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä huutava hoitajapula – Seure etsii nyt satoja uusia hoitajia: "Rekrytoimme kaikki, jotka soveltuvat"

Rekrytoinnit: Hoitajia tarvitaan yleiseen hoitajavajeeseen, Apotti-koulutusten sijaisuuksiin sekä kevään koronarokotuksiin.

Sote-alan henkilöstöpalveluita tarjoava Seure käynnisti loppuvuonna haun satojen sairaanhoitajien ja lähihoitajien palkkaamiseksi Helsinkiin.

Seuren projektipäällikkö Tiina Kaarni myöntää, että satojen sote-ammattilaisten löytäminen on haastavaa. Mistä osaavaa henkilökuntaa löytyy, kun hoitajista on muutenkin huutava pula?

– Se onkin hyvä kysymys. Tarve on valtava. Olemme kohdistaneet markkinointia myös Uudenmaan ulkopuolelle. Rekrytoimme kaikki työnhakijat, jotka soveltuvat. Kaikille tarjotaan työtä.

Sote-ammattilaisia tullaan ensi keväälle jatkuvassa haussa rekrytoimaan Helsingin kotihoitoon, seniorikeskuksiin, sairaaloihin, psykiatriaan ja vammaispalveluihin.

– Työntekijät saavat itse vaikuttaa myös siihen, missä toivovat työskentelevänsä, Kaarni kertoo.

Joitakin rekrytointeja on loppuvuodesta jo tehty. Lisää henkilöstöä haetaan rekrytoimalla opiskelijoita ja houkuttelemalla myös maakunnista muille aloille siirtyneitä sote-koulutettuja takaisin alalle.

Rekrytoimme myös eläkkeelle siirtyneitä.

– Rekrytoimme myös eläkkeelle siirtyneitä alan ammattilaisia. Tulevaisuudessa mahdollisia ratkaisuja voi olla myös rekrytoiminen ulkomailta. Seurella on parhaillaan käynnissä pilottiprojekti 20 sairaanhoitajan rekrytoimiseksi Filippiineiltä, toteaa Kaarni.

Tarve satojen hoitajien palkkaamiseksi syntyy potilastietojärjestelmän Apotin käyttöönottamisesta ja henkilökunnan kouluttamisesta.

– Järjestelmän koulutuksen ajaksi aiheutuu sijaistarvetta. Tarve ei synny pelkästään koulutuksen, vaan myös yleisen tilanteen vuoksi, jatkaa Kaarni ja luettelee yleiseen tilanteeseen kuuluvaksi koronasta aiheutuneen hoitajavajeen sekä ensi keväänä alkavat koronarokotukset.

Apotti-koulutukset kestävät yksiköstä ja hoitajien työtehtävistä riippuen puolesta päivästä muutamaan päivään. Lisäksi voi olla verkkokoulutusta. Myös Seuren työntekijät koulutetaan Apotin käyttöön ennen työskentelyn alkamista kaupungin eri sote-yksiköissä.

Helsinki ottaa Apotti-järjestelmän yhteydessä käyttöön Seuren resurssikeskus-palvelun. – Resurssikeskus sijoittelee koko hoitohenkilöstön, ei vain sijaisia, niin että resurssit jakautuvat tasaisesti. Näin pyritään siihen, että jonkin tietyn osaston muita suurempi vaje ei pääse aiheuttamaan potilas- tai asiakasturvallisuuden vaarantumista käyttöönoton aikana, Kaarni sanoo.

Seure maksaa hoitajilleen hieman enemmän kuin kaupunki maksaa hoitajilleen. Lähihoitajan peruspalkka kuukaudessa on vähintään 2 392,71 euroa ja sairaanhoitajan 2 765,74 euroa. Kaarni korostaa, että kyse on lähtökohtaisesti sote-sijaisista.

– Tämä on varahenkilötyösuhde. Työ on siinä mielessä ehkä hieman vaativampaa kuin että työ olisi yhdessä työpisteessä koko ajan. Työvuorot ovat tiedossa etukäteen, mutta työkohteet voivat vaihdella tarpeen mukaan.