Helsinkiläispoliitikko varoitti 2 vuotta sitten: Espoo rakentaa kaupunkia, joka ei kiinnosta hyvätuloisia veronmaksajia – Nyt Hesarissa kummastellaan, miksi espoolaiset muuttavat vauhdilla naapurikuntiin

Espoo on tottunut olemaan pääkaupunkiseudulla "kermankuorija", joka vetää hyvätuloisia ja korkeasti koulutettuja muuttajia. Nyt tilanne on kääntynyt nopeasti ja HS:n mukaan Espoo on historiallisesti pk-seudun suurin häviäjä muuttoliikkeessä.

Helsingin Uutiset kertoi heinäkuussa, että Espoon väestönkasvusta tammi–toukokuussa lähes 100 prosenttia oli vieraskielisiä. Väestönkasvu Espoossa myös hidastui vuoden ensimmäisellä puoliskolla voimakkaasti edellisvuodesta.

Tiistain Helsingin Sanomat kertoo, että Espoosta muutetaan nyt hanakasti pois. Naapurikunnat, kuten Kirkkonummi, kykenevät tarjoamaan haluttua, väljää pientaloasumista, ja edullisempaan hintatasoon. Lehden haastattelema aluetutkija Timo Aro pitää Espoon suunnanmuutosta "yllättävänä".

Helsinkiläinen konkaripoliitikko Osmo Soininvaara (vihr.) varoitti jo 2 vuotta sitten, lokakuussa 2018, että Espoo on tekemässä emämunauksen kaavoituksessa.

Länsimetron varteen on rakennettu pieniä kerrostaloasuntoja tiiviisti – kuitenkin Soininvaaran näkemyksen mukaan siten, että asemien ympäristöön ei synny kunnolla palveluja, kuten urbaanissa ja houkuttelevassa kaupunkirakenteessa kuuluisi.

– Saattaa olla, että näillä alueilla tulotaso tulee tuottamaan pettymyksen hyviin veronmaksajiin tottuneille Espoon päättäjille, arveli Soininvaara blogissaan kaksi vuotta sitten.

Kaksi vuotta sitten haastateltu Espoon asuntopomo piti Soininvaaran näkemyksiä "omituisina" ja puolusti Espoon kaupunkirakennetta.

Tämän päivän HS puolestaan toteaa, että Espooseen muuttajat ovat pienituloisempia kuin aiemmin.

Lähikuntiin muuttaminen näkyy myös Helsingissä, mutta ei likikään yhtä jyrkkänä kuin Espoossa, jossa pois muuttaminen kiinnostaa kaikissa ikäryhmissä.

Lue myös: Tekikö Nurmijärvi-ilmiö paluun? – Kasvavaa muuttoliikettä kehyskuntiin on jo havaittavissa, sanoo tutkija

Osasyynä voi olla koronavuosi, joka on lisännyt oman tilan ja rauhan kaipuuta muuttopäätöksissä.

Onko länsimetro kiepsauttanut työmatkaliikenteen suunnan? – Jarmo Pohjola muutti metron varrelle, jotta voi kulkea Helsingistä Espooseen töihin

Koti tietyn erikoispalvelun läheltä on alkanut kiinnostaa – "Väestön ikääntyminen ja koronatilanne muuttavat suhtautumista"

Helsingillä on pakkomielle kasvaa, sanoo pormestarikisaan lähtenyt Jussi Halla-aho – "Valtaosa muuttovoitosta tulee ulkomailta ja se edistää kaikkea kielteistä"

SRV pyytää kaupungilta lykkäystä Kalasataman tornien rakentamisaikatauluun – "Ensimmäisen asuintornitalon toteutus muodostui ennakoitua haasteellisemmaksi"

Helsingissä jyllää nyt miljoona-asuntojen buumi ja pelkästään Kalasatamassa niitä on myynnissä yli 25 – "En näe uhkaa, ettei riittäisi ostajia"

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut