Mistä tänään puhutaan?
Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.
Yksi Helsingin uusimmista burger-tulokkaista löytyy Herttoniemenrantaan joulukuussa avatusta Bella Marinasta. Ravintola on meren rantaan hiljattain valmistuneen asuintalon kivijalassa Reginankujalla.
Bella Marinan listalla on useita hampurilaisia, mutta erityisesti naudanlihaa ja kalkkunaa sisältävä Wal-et Burger on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa. Yhtenä syynä on sen tavallista korkeampi, 24,90 euron hinta. Se painii samassa sarjassa loistohotelli Kämpin ravintolan 26 euron hintaisen hampurilaisen kanssa. Annoksien hintaan sisältyy ranskalaiset perunat.
Yrittäjä Walat Elek sanoo, että hinnalle on hyvät perusteet.
– Käyttämämme angusnaudan liha ei ole halpaa.
Anguslihaa on käytetty myös 21 euroa maksavassa Lihanrakastajan suosikki -pizzassa.
– Hampurilaisen sämpylä tehdään meidän omalla reseptillä. Myös cheddar-juusto on viimeisen päälle. Parasta laatua. Käytämme vain tuoreita raaka-aineita, se nostaa hintaa, Elek perustelee.
Bella Marinassa on myös edullisempia hampurilaisia. Muun muassa lounsburgerin hinta on 11,90 euroa.
Walat Elek sanoo, että hampurilaisten reseptit on hiottu millilleen.
– Minulla on hyvä resepti ja luotan siihen.
Yli 20 euron hampurilaiset eivät ole Helsingissä harvinaisuuksia. Esimerkiksi Burgers & Winen karhunlihaa sisältävä Bear Burger maksaa ilman ranskalaisia 21 euroa.
HU:n lukijaäänestyksessä voittaneen Naughty Brgr:n nimikkoburgeri maksaa ranskalaisten kanssa 14,90 euroa
Helsingin ydinkeskustaan 6 uutta ravintolaa – nämä liikkeet aukeavat Kaivopihalle tiistaina
Hampurilaisten lisäksi Bella Marinan listalla on muun muassa pihvejä, kalaa, pizzaa, pastaa ja salaatteja.
Elek sanoo tavoittelevansa rentoa fine dining -meininkiä.
– Tämä on vähän tasokkaampi ravintola. Konsepti sopii täydellisesti Herttoniemenrantaan, koska tämä on arvokas alue. Tätä ravintolaa ei voitaisi avata mihin vain. Ravintolasta on 180 asteen merinäköala.
Myös ravintolan juomatarjonta on Elekin mukaan tarkasti mietitty.
– Hovimestari suosittelee annoksiin sopivat viinit. Baarimestari vastaa taas cocktaileista.
Kalliista pikkupurtavasta tuli trendi Helsingin ravintoloissa – hinta jopa 53 euroa
Helsinkiläisen burger-ravintolan "lihakarkista" tuli hillitön hitti – rasvaa jopa 30 prosenttia
Mainos: PetterSteel
Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.