Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallinto-oikeus kumosi Patterimäen valitukset – Raidejokerin rakentaminen jatkuu ensi vuoden alussa

Raidejokerin rakentaminen Patterimäessä voi jatkua, kun hallinto-oikeus hylkäsi yhdistysten valitukset. Valitukset liittyivät Patterimäen puiston puunkaatoihin.

Heinäkuussa ely-keskus myönsi luvan poiketa liito-oravan suojelusta Patterimäen puistossa, mutta Pajamäki-seura ry ja Pro Luonto ry valittivat päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen.

Hallinto-oikeuden mukaan edellytykset poikkeamaluvalle ovat täyttyneet, eikä ely-keskuksen päätöstä ole syytä muuttaa.

Allianssin on tarkoitus aloittaa raitiotien rakentaminen myös Patterimäen puiston osuudella alkuvuonna 2021. Valitusprosessin aiheuttamaa aikatauluviivästystä yritetään kuroa kiinni.

Kalliotunneli on louhittu Arinatien hiekkasiilon kautta suuaukkoja lukuun ottamatta valmiiksi, millä on pyritty minimoimaan vaikutuksia käyttöönoton aikatauluun.

Rakennustyöt puistossa piti aloittaa alun perin toukokuussa 2019. Raidejokerin rakentamisalueella valtaosa puistoalueesta ja liito-oravan lisääntymis- ja levähdysalueista säilyy.

Raidejokerin rata rakennetaan puistoalueen pohjoisosaan, teollisuusalueen reunaan.

Hallinto-oikeuden päätöksestä voi valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mikäli korkein hallinto-oikeus antaa valitusluvan.

Raidejokeri jumiutui valituskierteeseen Helsingissä – asukasyhdistys ja luonnonsuojelijat haluavat muuttaa pikaratikan linjausta

Raidejokeri sulki katuja töiden nopeuttamiseksi – nyt niitä avataan taas liikenteelle, Ravitielle pääsee jo ensi viikolla

Raidejokeri myllää liikennejärjestelyt uusiksi – Takkatien ja Pitäjänmäentien risteys suljetaan noin kolmeksi kuukaudeksi

Raidejokerin rakentaminen tuo jälleen isoja liikennejärjestelyjä moneen paikkaan syksyn aikana