Opiskelijat myyvät legendaarisen KY-talon rakennusyhtiölle – tällaiset ovat suunnitelmat tulevasta käytöstä

Kauppatieteiden opiskelijat luopuvat legendaarisesta ”Kynästä” eli 80-vuotiaasta KY-talosta, ja siirtävät katseensa tulevaisuuteen.

Uudet opiskelijatilat suunnitellaan Espoon Otaniemeen rakennetun uuden kauppakorkeakoulun välittömään läheisyyteen.

Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden säätiö on sopinut KY-talon myynnistä NCC Property Development Oy:lle.

Etu-Töölössä sijaitseva rakennus saneerataan monipuoliseksi toimisto- ja liiketilaksi. Remontti alkaa ensi vuoden aikana, ja kiinteistön kunnostus valmistuvu vuonna 2023.

Sota-aikana valmistunut KY-talo on vuosikymmenten ajan toiminut kauppatieteiden opiskelijoiden opiskelijakulttuurin keskuksena ja tarjonnut samalla käyttäjilleen niin vähittäiskaupan palveluita, opiskelija-asumista, viihdepalveluita kuin toimistotiloja.

Tällä hetkellä rakennuksessa on neljä ravintolaa, toimistohotelli ja opiskelijoiden tapahtumatiloja, mutta suurin osa rakennuksen toimistotiloista on tyhjillään ja rakennus vaatii peruskorjausta

– Tämä on ehdottomasti yhden aikakauden loppu, mutta samalla KY:n uuden aikakauden alku. Rakennuksen myynti turvaa KY:n taloudellisen tilanteen pitkälle tulevaisuuteen ja mahdollistaa uusien ensiluokkaisten tilojen hankinnan Otaniemen kampukselta sekä säätiön palvelutason nostamisen ennestään, kertoo tiedotteessa KY-säätiön hallituksen puheenjohtaja Roope Paju.

– 2.–7.kerrokseen tulee arviolta 5 500 neliömetriä monipuolista toimitilaa sekä katutasoon liiketiloja ja uusi, näyttävä sisääntuloaula. Alustavasti kellarikerrokseen on suunniteltu lisäksi kokoontumistilaa mahdollisesti opiskelijoiden käyttöön. Ylimpään 7. kerrokseen tulevalta, etelään aukeavalta kattoterassilta on upeat näkymät kaupunkiin, NCC:n kiinteistökehittäjä Matti Partanen kuvailee tiedotteessa.

KY-talon kellarin juhlatilat ja rakennuksen 3. kerros pysyvät väliaikaisesti opiskelijoiden käytössä. KY-säätiö on valmistautunut tarjoamaan opiskelijayhdistyksille uusia väliaikaistilaratkaisuja ja korotettua projektitukea varmistaakseen opiskelijatoiminnan jatkumisen, kun KY:n tilat suljetaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut