Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sairaalarakennus aiotaan purkaa Helsingissä – lähes 3 miljoonan remontti valmistui tänä vuonna  

Helsinki on tehnyt miljoonia euroja maksaneen remontin sairaalarakennukseen, jonka se aikoo purkaa.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi joulukuussa Malmin sairaalarakennus 18:n sisäilmakorjauksiin 1,3 miljoonaa euroa lisää rahaa. Lautakunta käsitteli lisärahaa takautuvasti, sillä noin puolitoista vuotta kestänyt sairaalaremontti valmistui jo aiemmin tänä vuonna.

– Rahanhaku tehdään joskus näin jälkikäteen. Hintalappukin muodostuu usein vasta sitten, kertoo yksikön päällikkö Kalevi Hinkkanen kaupunkiympäristön toimialalta.

Sairaalaremontin hintalappu on kokonaisuudessaan 2, 9 miljoonaa euroa.

Erikoiseksi remontin tekee se, että rakennus tullaan nykysuunnitelmien valossa purkamaan, kun Malmin Uusi sairaala arviolta vuonna 2030 valmistuu. Hinkkasen mukaan miljoonaremontti 1980-luvulla valmistuneeseen rakennukseen oli kuitenkin pakko tehdä. Muussa tapauksessa toiminta olisi jo jouduttu siirtämään toisaalle.

– Remontti oli pakkorako siinä mielessä, että vaihtoehtona olisi ollut rakennuksen tyhjentäminen ja väistötilojen hankkiminen. Tämä oli siinä mielessä kivuton vaihtoehto.

Rakennuksen kunto alkoi Hinkkasen mukaan olla niin huono, että siihen puuttuivat jo viranomaisetkin.

– Fakta on se, että rakennuksen kunto ja elinkaari olivat sitä luokkaa, että saimme aluehallintovirastolta korjauskehotuksen. Toinen vaihtoehto olisi ollut, että työntekijät olisivat pakanneet kamppeensa, Hinkkanen jatkaa.

Rakennukseen tehtiin ilmanvaihtoon ja märkätilojen ongelmiin liittyen täydellinen sisäremontti.

Helsingin Uutiset kertoi jo aiemmin Malmin Uuden sairaalan suunnitelmista. Rakennus 18:n nykytoiminnot tulevat siirtymään uuteen sairaalaan sen valmistuttua. Noin 450-paikkaiseen sairaalaan on tulossa akuuttigeriatrista eli ikäihmisten kuntoutusta sekä kirurgista jatkohoitoa. Leikkaustoimintaa siellä ei tule olemaan.

Lue: Malmilla terveyspalveluiden myllerrys: Uusi 450-paikkainen sairaala rakennetaan terveysaseman tontille – jättiterkkari tulossa