IS: Helsinki palkitsi opettajat joulupussilla – sisältönä muun muassa kaksi suklaakarkkia ja kaksi pientä metallituikkua

Helsingin kaupungin joululahja opettajille palkkioksi koronavuoden raadannasta on nostattanut isoja tunteita, kertoo Ilta-Sanomat.

Kaupunki lahjoitti työnantajan ominaisuudessa opettajille tänä jouluna joulupussiin, joka on tuttu yleensä päiväkotilapsille annetuista joulupiristyksistä.

"Hoitajat venyy äärirajoille saamatta mitään extraa" – Opettajien mielipaha joulupussista kirvoitti vilkkaan keskustelun: "Kiittämättömyys on maailman palkka"

Eräs helsinkiläinen peruskoulun opettaja kertoo lehdelle, että joulupussista tuli lähinnä paha mieli. Pussin sisältö on ollut jouluteepaketti, kaksi pientä metallista tuikkukynttilää sekä kaksi suklaakaramellia.

– Ei ole vähällä päästy ja tässä on kiitos. Kun tämä tuli, olin koko illan huonolla tuulella, opettaja sanoo IS:lle.

Perusopetusjohtaja Outi Salo sanoo lehdelle, että muistamisen idea tosiaan on peräisin lapsille jaetuista joulupusseista.

– Tämä on vähän analogia siihen. Haluttiin pieni, lämmin muistaminen. Haluttiin kiittää tästä syksystä.

Salon mukaan on ollut tarkoitus, että koulujen rehtorit ovat laittaneet mukaan kortin, jossa on myös "pieni lämmin toivotus". Mikäli jollekin on pussista tullut paha mieli, se saattaa Salon mukaan johtua siitä, että tuota rehtorin tervehdystä ei mukana ole ollut.

Mellunmäkeläinen Teija Jantunen, 34, etsi perhettä, jolle voisi ostaa jouluruoat – Ilmiö on tuttu hyväntekeväisyysjärjestössä: "Ihmisillä on halu viedä apu itse perille ja nähdä sen vaikutukset"

Helsinkiläinen avustusjärjestö on saanut lahjoituksia valtavasti – Joulupuu-keräyksen saldo jäi tänä vuonna aiempaa vähäisemmäksi

Sami Rousu itki luokassa, mutta opettaja vei vain tarmolla tuntia eteenpäin – Nyt hän työskentelee lehtorina yläkoulussa ja tietää, että yksi kysymys voi rikkoa jään

Etätyössä ollaan tavallista tehokkaampia, mutta sosiaalisten kontaktien puute uhkaa työhyvinvointia

Englanti–suomi-luokan suosio kasvaa, soveltuvuuskokeeseen yhä enemmän tulijoita – kieltä ei tarvitse etukäteen osata

Virossa ei mennä kouluun verkkareissa tai rikkinäisissä farkuissa – Koulunaloittamista juhlitaan kuitenkin aina kakulla

Etäopetus innosti opettajia: Digitaidot kehittyivät ja uusia oppeja viedään nyt lähiopetukseenkin

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut