Marraskuun synkkä saldo tieliikenteessä: kaksitoista kuollut, joukossa moottoripyöräilijöitäkin

Tieliikenteessä kuoli marraskuussa kaksitoista ihmistä, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Kuolleista viisi oli liikkeellä henkilöautolla ja kaksi moottoripyörällä. Jalankulkijoita kuoli kolme ja polkupyöräilijöitä kaksi.

Surmansa saaneista oli miehiä kymmenen ja naisia kaksi.

Kaikkiaan marraskuun tieliikenteessä sattui 301 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Kuolleiden lisäksi niissä loukkaantui 367 henkeä.

Kuolleita oli neljä enemmän ja loukkaantuneita 26 enemmän kuin viime vuoden marraskuussa.

Tammikuusta marraskuuhun sattui Tilastokeskuksen mukaan koko maassa kaikkiaan 3 322 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta.

Onnettomuuksissa kuoli 196 ja loukkaantui 4 068 ihmistä. Kuolleita oli kaksi enemmän ja loukkaantuneita 497 vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Surmansa saaneista oli liikkeellä henkilöautolla 114, moottoripyörällä 18, pakettiautolla yhdeksän, mopolla kaksi, ja kuorma-autolla kaksi.

Jalankulkijoita kuoli 20 ja polkupyöräilijöitä 23. Lisäksi kuoli kahdeksan muuta tienkäyttäjää.

Helsingissä kuoli tammi-marraskuussa tieliikenteessä seitsemän ihmistä, joista yksi marraskuussa. Loukkaantuneiden määrä vuoden alusta marraskuuhun oli 334, mikä on vähän yli viisikymmentä vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Espoossa liikenteessä kuoli tammi-marraskuussa kuusi henkilöä ja Vantaalla neljä. Espoon määrä nousi viime vuodesta kahdella, Vantaalla pysyi samana.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut