Ihmettelitkö isoa, bussissa istuskelevaa pehmolelua? – tästä on kyse

Paikallisbussien penkeille on tuotu istumaan nalleja, jotka muistuttavat pitämään riittävää väliä kanssamatkustajiin. HOK-Elanto
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Savonlinjan lähiliikenteen busseissa pääkaupunkiseudulla istuskelee joulunalusaikana isoja nalleja ja muita pehmoleluja. Kyseessä on HOK-Elannon Prismojen ja Savonlinjan tempaus, johon kuuluvat jättipehmolelut muistuttavat pitämään riittävää väliä kanssamatkustajiin koronaviruspandemian aikana, kerrotaan HOK-Elannon tiedotteessa. Tempauksen jälkeen pehmot puhdistetaan uutta vastaavaan kuntoon ja lahjoitetaan Uuden lastensairaalan potilaille yhteistyössä Lastenklinikoiden Kummien kanssa.

– Vaikka välimatkan pitäminen kuuluu suomalaiseen luonteenlaatuun jo muutenkin, voi korona-ajan suositeltuja etäisyyksiä silti olla välillä hankala hahmottaa, HOK-Elannon viestintä- ja markkinointijohtaja Tuomas Ahola avaa idean taustoja.

Bussien penkeillä istuvat nallet ja muut jättipehmolelut havainnollistavat riittävää väliä kanssamatkustajiin. Busseihin sijoitetut pehmolelut desinfioidaan tiedotteen mukaan säännöllisesti.

Koronapandemian alkuvaiheessa keväällä sosiaalisessa mediassa levisi nallehaaste, jossa kehotettiin laittamaan nalle tai muu pehmolelu ikkunaan, parvekkeelle tai muuten näkyvään paikkaan. Tarkoituksena oli muun muassa se, että koronakotoiluun kyllästyneet lapset voisivat mennä ulos bongailemaan nalleja nallejahdin merkeissä.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut