"Koska meidän rutiinimme muuttuvat, me saatamme tehdä hölmöyksiä" – pk-seudun koronakäyrä lähti lievään laskuun, mutta juhlapyhät huolettavat

Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen esitteli koronavirustartuntojen määrän viikottaista kehitystä Hus-alueella. Käyrä on vaikeiden viikkojen jälkeen lähtenyt lievään laskuun. Kuvakaappaus Helsinki-kanavalta
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa kerrottiin pk-seudun epidemiatilanteesta sekä joulukauden viettoon vaikuttavista voimassa olevista rajoituksista ja suosituksista.

– Epidemian voimakas nousu näyttää pysähtyneen koko Suomen tasossa, kertoi THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen tilaisuuden alussa.

– Kuten näette, viesti on sama kuin Taneli Puumalainen äsken sanoi, tilanne on saatu tasoittumaan ja varovaisesti voisi sanoa, että pientä laskua on tapahtumassa, sanoi Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen viitaten todettuihin koronavirustartuntatapausten määrään.

Tuominen kertoi, että viimeisen viikon aikana positiivisuusprosentti on lähtenyt laskemaan alaspäin. Positiivisuusprosentilla tarkoitetaan koronavirustesteissä varmistuneiden tartuntojen määrää suhteessa otettuihin näytteisiin.

– Suunta on nyt oikea ja tätä hyvää kehitystä ei pitäisi pilata vaan sen soisi jatkuvan, jatkoi Tuominen.

– Rutiinien muutoksessa joulunaikaan ei saa tapahtua lipsahdusta, vaan alkanut hyvä kehitys on saatava jatkumaan. Koska meidän rutiinimme muuttuvat, me saatamme tehdä hölmöyksiä, muistutti Tuominen viitaten annettujen suositusten ja rajoitusten noudattamiseen.

Koronavirustilanne on siis edelleen vakava eikä varaa minkäänlaiseen lipsumiseen sen suhteen ole. Tuominen myös korosti sitä, että myös joulun ja uuden vuoden aikana tulee mennä koronatesteihin, jos oireita tulee, oli sitten arki, aatto tai pyhä.

Koronatartunnan saaneilla viruksen vasta-aineet säilyvät yli puoli vuotta – THL pitää havaintoa lupaavana

Kasvomaskien käyttö yhä liian alhaisella tasolla – Hus: "Peruskouluissa joukkoaltistumisia on ollut koko syksyn ajan paljon"

Näin erilaiset koronaepidemian kehityskulut vaikuttaisivat sairaanhoitoon ja talouteen – "Erityisen haitallista olisi ajautua pakon edessä voimakkaisiin rajoituksiin"

Bileissä jopa sata ihmistä Helsingissä – Poliisi keskeytti viikonloppuna koronarajoitusten vastaisia kokoontumisia

Kontulan täpötäysissä baareissa nauretaan turvaväleille ja annetaan poskisuudelmia – yrittäjä: "Humalassa olevia asiakkaita on vaikea saada paikoilleen"

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut