Koronarokotukset saattavat alkaa jo joulun jälkeen, mutta vielä ei voi varata aikaa – "Paljon jo kysellään, milloin rokotetta saa"

Kaupungin mukaan moni odottaa rokotteita jo kovasti. Kuvituskuva. Arkisto/Outi Paappanen
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Koronarokotusten tarkat aikataulut ovat vielä avoinna. Rokotukset aloitetaan kuitenkin heti kun rokotetta saadaan, jopa jo joulun jälkeen.

Tällöin aloitetaan rokottamaan helsinkiläisiä kansallisten linjausten mukaisesti ensimmäisiä ryhmiä, kuten COVID-19 -potilaita hoitavaa terveydenhuollon henkilöstöä.

Koronarokotuksiin tulossa ajanvarausjärjestelmä Hus-alueella

– Rokotteiden myyntiluvasta saamme tietoa ensi viikolla. Rokotteiden tarkoista määristä ja aikatauluista ei vielä ole tietoa. On liian aikaista arvioida, milloin esimerkiksi perusterveille työikäisille voidaan tarjota rokotteita, sanoo erikoislääkäri Elina Erra Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta tiedotteessa.

Rokotukset tullaan järjestämään joukkorokotuspisteissä. Rokotuksiin varataan aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä tai soittamalla ajanvarausnumeroon. Näistä tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.

THL:n kysely: Kaksi kolmesta suomalaisesta ottaisi koronarokotteen – Into kuitenkin laskenut

– Rokotusta odotetaan jo paljon ja meille tulee kyselyjä, milloin rokotteen saa. Tällä hetkellä rokotusaikaa ei voi vielä varata, Erra kertoo.

THL:n viime viikon kyselyn mukaan 64 prosenttia väestöstä on ottamassa rokotteen.

Nyt kannattaa harkita tavallista suurempaa D-vitamiinin annosta, sanoo professori – "Hyödyistä koronainfektioon liittyen on jo kohtalaisen runsaasti epäsuoraa näyttöä"

– Totta kai toivomme, että koronarokotuksia otetaan kattavasti, jotta koronaepidemiasta päästäisiin eroon, Erra toivoo.

"On varauduttava siihen, ettei koronarokotetta saada samanaikaisesti kaikille" – Koronarokotteen saavat ensi vaiheessa muutamat ihmisryhmät

Koronarokottajaksi vaaditaan myös työterveyttä – "Ihmisten rokottaminen on hoidettava mahdollisimman nopeasti, turvallisesti ja tehokkaasti"

MTV: Hus-johtaja ei usko, että "sikapiikkiin" yhdistetyt ongelmat toistuvat koronarokotteessa

Uutta tietoa koronarokotuksista: kolme ryhmää nousi ensimmäisenä rokotettavien joukkoon

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut