Hus testasi kaikki Lontoosta sunnuntaina Helsinki-Vantaalle lentäneet

Minna Harmaala

Kaikki sunnuntai-iltana Lontoosta saapuneet lentomatkustajat testattiin koronaviruksen varalta Helsinki-Vantaalla, tiedottaa Hus. Lontoosta saapui eilen lento kello 23 eli sen jälkeen, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) oli kehottanut keskeyttämään Britanniasta saapuvat lennot.

– Lento ei ollut alun perin testattavien lentojen listalla, mutta saatuamme asiasta tiedon järjestimme lentokentälle ylimääräistä näytteenottohenkilökuntaa. Britanniasta tulleiden testit saatiin tehtyä noin parissa tunnissa ilman häiriötä muulle testitoiminnalle, kertoo lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo tiedotteessa.

Jos eilen otetuista näytteistä löytyy koronavirusta, niistä tutkitaan vielä erikseen se, onko kyseessä uusi viruksen muoto. Britanniassa on todettu muuntunutta koronavirusta, joka tarttuu herkemmin. Tämänhetkisen tiedon mukaan uusi muoto ei aiheuta vakavampaa tautia kuin alkuperäinen.

– Yhteistyössä eri viranomaisten kanssa olemme tänään yhteydessä kaikkiin matkustajiin näytevastausten valmistuttua. Kaikki matkustajat, joiden näytevastaus on negatiivinen, ohjataan uuteen testiin kolmen vuorokauden kuluttua, kertoo Husin ylilääkäri Asko Järvinen tiedotteessa.

Britanniasta saapuneille matkustajille annettiin Husin mukaan myös tiukennetut omaehtoisen karanteenin ohjeet.

Karanteeni jatkuu, kunnes toisen näytteen tulos on saatu ja on osoittautunut negatiiviseksi.

Jos matkustaja kieltäytyy toisesta näytteestä, häneen ollaan yhteydessä ja hänen tulee Husin mukaan jatkaa omaehtoista karanteenia 10 vuorokauden ajan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut