Tässä ovat Helsingin Uutisten vuoden luetuimmat jutut – Nean, 16, tarina ja korona-ajan ilmiöt kiinnostivat eniten

2020: Helsingin Uutisten verkon luetuimmat jutut on taas listattu.

Helsingin Uutisten kuluvan vuoden luetuimmat jutut verkossa käsittelivät muun muassa nuoriin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa, baarien koronaturvavälien pitämistä ja muita koronavirukseen liittyviä asioita, sekä Lehtisaaren vuokrankorotuksia.

Vuoden 2020 luetuin juttu kertoi parikymppisestä helsinkiläisestä Nea Lundströmistä, joka teki vaikean ratkaisun ja päätti puhua kotibileissä 16-vuotiaana kokemastaan hyväksikäytöstä omalla nimellään ja kasvoillaan.

Juttu on kerännyt Helsingin Uutisten verkossa yli 416 000 näyttökertaa.

Toiseksi luetuimmaksi nousi vesimyrkytyksistä kertova juttu, jossa Husista haastateltu lääkäri kertoi, että vastaanotoilla tällaisia potilaita näkyy säännöllisesti – vettäkin voi siis juoda liikaa.

Kolmannella tilalla on Kontulan baareista tehty reportaasi, joka julkaistiin Helsingin Uutisten printti- ja verkkolehdessä joulukuussa. Jutussa baarien omistajat ja asiakkaat ostarilla kertoivat, mitä mieltä ovat koronavirustilanteesta ja -rajoituksista.

Vuoden neljänneksi luetuin juttu kohosi vuoden top10:een niin ikään nopeasti, sillä sekin julkaistiin vasta tässä kuussa: Herttoniemessä uutuusravintolassa myydään hampurilaista, joka ainakin kovalla hinnallaan vetää vertoja hotelli Kämpin ravintolassa myytävälle burgerille.

Viidenneksi luetuin juttu kertoi Lehtisaaren maanvuokrien korotuksista, jotka nostavat kerrostaloasukkaiden vastiketta roimasti. Tontit omistavan Vantaan seurakuntayhtymän mukaan vuokria täytyy nostaa, koska alueella on asuttu jo pitkän liian "halvalla". Jutussa eläkeläinen Anja, 92, kertoi, että hänen laskujensa mukaan elämiseen voi jatkossa jäädä vain kuussa kolmisensataa euroa.

Kuudenneksi luetuin oli elokuun alussa ilmestynyt juttu otsikolla: "Saitko koronan salakavalan oireen – Älä viivyttele testiin menoa". Myös listan seitsemäs käsitteli koronaa: "Hus-pomolta kylmäävä laskelma: Tällä vauhdilla koronan toinen aalto iskee jo 2 viikon päästä".

Sijalla kahdeksan luetuimmissa oli juttu kauppojen tempauksesta, jolla haluttiin kiinnittää huomiota raskausajan alkoholin juomiseen ja sikiövaurioiden riskiin.

Koronavuonna ymmärrettävästi uusi ja vauhdilla pandemiaksi levinnyt virus oli useasti uutisissa ja puheenaiheena. HU:n luetuimpien sijalla 9. oli juttu koronan pitkäaikaisista oireista kärsivästä Annamarista, joka sai viruksen viime keväänä työssään sairaanhoitajana. Top10:een viimeisenä kivunnut juttu kertoi puolestaan käsidesin käytön sudenkuopista kauppareissuilla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut