Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelän laskettelukeskuksilla kovat odotukset kaudelle – "Ulkoliikunta on korona-ajan voittaja"

Laskettelu: Ensimmäiset rinteet päästiin avaamaan joulukuun puolivälissä.

Pääkaupunkiseudun hiihtokeskukset avasivat ensimmäiset rinteensä joulukuun puolivälissä. Odotukset tulevasta kaudesta ovat hyvät, sillä laskettelijoita toivotaan nyt runsain mitoin etelän keskuksiin.

Laskettelukeskus Peuramaa Ski Kirkkonummella avasi päärinteensä sekä lasten- ja alkeisrinteen 15. joulukuuta.

– Se on aika hyvä setti eikä uusien rinteiden avaamisella ole hirveä kiire. Ennusteen mukaan sää kylmenee 25. joulukuuta ja sen jälkeen alamme taas lumettaa, toimitusjohtaja Janne Uotila kertoo.

Nyt pääsee laskettelemaan, ja välipäivien ja vuodenvaihteen aukioloajat on päivitetty keskuksen verkkosivuille.

– Odotamme vilkasta talvea. Ulkoliikunta on korona-ajan voittaja. Siitä kertoo jo sekin, että pyöräilyn ja golfin suosio on kasvanut valtavasti. Kun tarjolla on vähän tekemistä, ihmiset haluavat liikkua ulkoa, Uotila toteaa.

Lapin hiihtokeskukset houkuttelevat suomalaisia, mutta Uotila uskoo laskettelijoita riittävän myös etelän hiihtokeskuksiin.

Ulkoliikunta on korona-ajan voittaja.

Murtomaahiihtäjät joutuvat vielä odottamaan ladulle pääsyä Peuramaalla.

Serena Ski avasi Park-rinteensä 16. joulukuuta.

– Meillä oli hyvä viikon mittainen lumetusjakso, jolloin saimme rinteen kuntoon, puistonjohtaja Jouko Järvinen iloitsee.

– Seuraamme säätä aktiivisesti ja lumetamme lisää heti kun mahdollista.

Snow Park avataan aina ensin. Seuraavaksi avataan mattohissi, joka saatiin Serena Skihin viime kaudella. Sen jälkeen avataan mahdollisuuksien mukaan muita rinteitä ja rakennetaan lisää hyppyreitä.

– Viime kausi oli poikkeuksellisen haastava, koska luonnonlunta ei ollut eikä juuri pakkastakaan. Olimme auki vain 80 päivää.

Nyt Serenassa odotetaan parempaa ja pidempää kautta.

– Aasialaisia turisteja ei ole tulossa, mutta matkailu kotimaassa lisääntyy. Uskon, että Serenaan tulee hyvä kävijämäärä, Järvinen ennakoi.

– Rinteisiin mahtuu hyvin 500 ihmistä kerrallaan.

Serena Ski avataan yleensä marras-joulukuussa. Jonain vuonna avaamaan on päästy jo lokakuussa, joskus vasta tammikuussa.

Nuuksiossa toimivan Solvalla Swing Hillin on määrä avata välipäivinä, koska hissilatu puuttuu vielä.

Joulukuun puolivälin kuivat pakkassäät olivat loistava uutinen Vihti Ski Centerille.

Joulun alla saatiin viisi rinnettä laskettelukuntoon, ja toimitusjohtaja Sami Uotila uskoo, että rinteet säilyvät käyttökunnossa siihen saakka, kunnes joulun välipäivinä päästään taas lumettamaan.

Hiihtokeskusyrittäjän painajainen on se, että tulee lämmin talvimyrsky ja lämpötila nousee yli viiden asteen.

Myös ensilumenlatu on avattu, ihan ensimmäisenä eteläisen Suomen hiihtokeskuksista.

– Latupuolella kannattaa muistaa pitää 10 metrin rako edellä hiihtävään. Lisäksi pitää muistaa se, että ei hengästyneenä ohita muita hiihtäjiä liian läheltä, Sami Uotila ohjeistaa.

Hän kertoo saaneensa hiihtäjiltä negatiivista palautetta sen takia, että kaikki eivät muista pitää turvavälejä ja se taas on aiheuttanut jopa laturaivoa.

Ankkurihisseissä turvavälit säilyvät luonnostaan, ja rinteissä kaikki on sujunut ongelmitta.

Kevättalvesta uutisoitiin Keski-Euroopan hiihtokeskuksista alkunsa saaneista koronatartunnoista.

Uotila näkee, että laskettelu on kuitenkin turvallinen laji.

– Keski-Euroopassa ihmiset pakkautuvat hotelleihin ja yökerhoihin, joissa tartunnat voivat levitä, mutta laskettelu sinänsä ei ole ollut ongelma.