Ruokalähettifirma paljasti koronavuoden hittiannokset Helsingissä – uusin trendi on vodkalla maustettu mättö

Storysta tilataan niin pastoja kuin burgereitakin. Story
Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Ruokaa välittävä teknologiayritys Wolt on juuri avannut pääkaupunkiseudulla viisi uutta kuljetusaluetta, jotka ovat Vuosaari, Kontula, Tammisto, Malmi ja Kannelmäki.

Hampurilaiset, sushi, artesaanipizzat, wingsit ja sandwichit ovat olleet kestosuosikkeja, ja ne ovat pitäneet pintansa koko Suomessa koronavuonnakin.

Yksittäisistä annoksista Helsingissä suosittuja ovat olleet muun muassa Bitesin, Naughtyn, Friends & Brgrsin, Social Burgerjointin sekä McDonald’sin ja Hesburgerin hampurilaiset, Lie Min Shanghai tacot sekä Putte’sin ja Via Tribunalin pizzat.

Tämä pizza on tilatuin annos lähes kaikissa Helsingin kaupunginosissa – harvinainen poikkeus löytyy Itä-Helsingistä

Toisaalta Wolt nostaa esiin ehkä yllättäviäkin trendejä.

Koronan ykkösvaiheessa keväällä hittejä olivat Farangin karamellipossu, Green Hippo Cafén avokadopasta, Cafe Bar 9:n Pollo Limonello ja Pobren Fried Chicken.

– Nämä ovat varmasti olleet monen suosikkeja jo ennen paikkojen tulemista Woltiin. Syksyltä yksi mielenkiintoinen tarina on ollut Storyn vodkapasta, joka herätti sosiaalisessa mediassa paljon kiinnostusta, Suomen maajohtaja Henrik Pankakoski kertoo.

Vodkapasta on ollut pitkään suosittu ruoka muun muassa Yhdysvalloissa. Tuhti pasta tarjotaan kermaisen tomaattikastikkeen kanssa, johon on käytetty mausteena tavallisesta muutama ruokalusikallinen ehtaa vodkaa.

Ruokalähettifirman pomolta rohkea ennustus: Tästä kaikkien tuntemasta annoksesta voisi tulla hitti – "Toistaiseksi harva ravintola valmistaa"

Huomionarvoisena trendinä Pankakoski pitää myös ruokakauppaostosten kotiinkuljetusten suosion kasvua.

– Lanseerasimme Helsingissä ikioman ruokakauppamme Wolt Marketin. Satsaamme tähän entistä enemmän myös ensi vuonna.

Foodora kertoi tällä viikolla avaavansa oman verkkoruokakaupan Pasilaan.

Suomeen piti tulla jopa 50 KFC-ravintolaa – pikaruokajätti teki muutoksen suunnitelmaan

Jouluruokien myynti on kasvanut Pankakosken mukaan selkeästi Wolt Marketin tilauksissa. Esimerkiksi glögit ja joulutorttuainekset ovat viime viikkoina suorastaan ponnahtaneet tilatuimpien tuotteiden joukkoon.

– Perinteisten jouluruokien kysynnän odotetaan kasvavan lisää vielä jouluviikolla. Jouluruokia voi tilata Woltista alle tunnissa kotiin läpi viikon, myös joulunpyhinä, hän muistuttaa ja ennustaa toisaalta sangen tavanomaista vuodenvaihdetta:

– Veikkaamme, että uudenvuoden tilauksissa korostuvat monet viikonloppujen suosikkiannokset, kuten laadukkaat pizzat, hampurilaiset, kebabit ja siivet.

"Täydellinen makuräjähdys!" –  Helsingin paras burger-ravintola sai lukijoilta äänivyöryn, katso tästä 10 parhaan lista

Helsingin lähiöön avatun ravintolan hinnat löivät asukkaat ällikällä – burgeri maksaa lähes saman kuin Kämpissä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut