Juna-aseman kupeeseen rakennetaan kiivaasti uutta asuinaluetta Tapanilassa – ensimmäisenä valmistuu senioritalo

Rakentaminen: Tapanilan aseman ympärille rakennetaan kiivaasti uusia asuntoja. Koteja on luvassa niin perheille, senioreille kuin vammaisillekin.

Tapanilan aseman pohjoispuolella sijaitsevan niin kutsutun Fallkullan kiilan asuinalueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa.

Rakennustöiden valmistelut alkoivat keväällä 2019, jolloin alueelta kaadettiin puita.

Fallkullaan on luvassa kaikkiaan yhdeksän kerrostaloyhtiötä, joihin muuttaa noin 1 300 uutta asukasta.

Pisimmällä on asumisoikeuspohjainen senioritalo, jonka on määrä valmistua huhtikuussa 2022.

Saman vuoden syksyllä on arvioitu valmistuvaksi Ara-rahoitteinen Haso Taimenpuro, jossa on 52 asuntoa ja puolihitas-kohde As Oy Helsingin Lohenpoika, johon tulee 62 asuntoa.

Rakennustyöt ovat sujuneet tähän saakka kuta kuinkin suunnitelmien mukaan.

Töiden lähdettyä käyntiin aikataulussa on pysytty.

– Infran rakentaminen viivästyi alussa jonkin verran, mutta töiden lähdettyä käyntiin aikataulussa on pysytty, kertoo Helsingin kaupungin asuntotuotannon tiimipäällikkö Riitta Eloranta.

Ensi vuoden alussa käynnistyvät kahden kohteen rakennustyöt, jotka ovat 63 asuntoa käsittävä Haso Jokipoika ja 74 asunnon Heka Tapanila Jokipoikasenkaari.

Viimeksi mainitun kohteen asunnoista parisenkymmentä on vammaisille tarkoitettuja erityisasuntoja. Näiden asuntojen on määrä valmistua tammikuussa 2023.

Alueelle rakennetaan uudet kadut, jotka ovat Smoltinkulku, Smoltinkuja, Smoltinkaari, Jokipoikasenkaari ja Sammaltorin aukio.

Näistä ensi vuoden elokuussa alkavat rakennustyöt Smoltinkujan ja -kaaren varren asuntokohteissa.

Ensi vuoden tammikuussa pääsee tarjouskilpailuvaiheeseen seuraava puolihitas-kohde As Oy Helsingin Joutsenpuisto, johon tulee 98 asuntoa.

Valmistumisajankohdaksi arvioidaan kesä 2023.

Fallkullaan rakennetaan kaksi kolmikerroksista pysäköintilaitosta, joista toisen, Tapanilan aseman läheisyyteen rakennettavan laitoksen työt ovat jo käynnistyneet.

Tähän pysäköintilaitokseen tulee 196 autopaikkaa, joista 96 paikkaa on HKL:n liityntäpysäköintipaikkoja. Toisen 167 autopaikan laitoksen työt käynnistyvät ensi kesänä.

Näiden laitosten rakennustöiden ajaksi Fallkullaan rakennetaan väliaikainen pysäköintitontti, joka myöhemmin korvataan asuinkerrostalolla. Sen valmistuttua vuonna 2025 Fallkullan kiila on kutakuinkin täyteen rakennettu.

Viiden vuoden urakka käynnissä

Tällainen uudesta Fallkullasta tulee

Fallkullan kiilaan tulee asuintaloja kaikkiaan noin 1 300 asukkaalle.

Asuinkorttelit ovat kaupunkimaisen tiiviitä.

Talojen julkisivut ovat pääosin vaaleaa muurattua tiiltä, ja polveilevat ja vinot katon lappeet luovat niille omaleimaista ilmettä.

Alueelle tulee vuokra-, asumisoikeus- ja Hitas-omistusasuntoja.

Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä perheasuntoihin.

Rakennuttajana toimii Helsingin kaupungin asuntotuotanto-palvelut.

Lähde: Helsingin kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut