Hyväntoivonpuistossa jo yksi maamerkki pystyssä – valtavat portit on tehty mahdollisimman vaikeasti kiipeiltäväksi

Portit on valmistettu Helsingin kaupunginrakentamispalveluliikelaitos Staran verstailla Arabiassa. Antti Pulkkinen
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Jätkäsaaren Hyväntoivonpuisto on saanut myös ensimmäisen maamerkkinsä Juutinraumankadun päähän puiston alkuun. Puistoportti pystytettiin paikalleen jo elokuussa, mutta viime viikon aikana saatiin viimeistelytyöt valmiiksi, kun portin ympäristön nupukiveys ja valaistus maavaloineen valmistuivat.

Portteja tulee puiston pohjoisosaan yhteensä seitsemän, eli kaikille sisääntuloille katujen kohdilta Jätkäsaarenkujaa lukuun ottamatta. Ensi vuonna vastaavat portit tullaan pystyttämään Suezinkadulle ja Kaphorninkadulle.

Portti on valmistettu Corten teräksestä, joka hapettuu reagoidessa ilman kanssa. Pinta näyttää ruostuneelta, mutta portin sisemmät teräsosat eivät ruostu. Corten teräs on materiaalina sellainen, että portin väri vaihtelee vuorokaudenajan ja valoisuuden mukaan.

Portin rakenteiden suunnittelussa on mietitty myös tuulen vastusta ja sitä, että portti olisi mahdollisimman vaikeasti kiipeiltävä.

Portissa olevat aukot muodostavat myös optisen harhan: mitä ylemmäs portissa mennään, sitä isompia sen aukot ovat.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut