Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiistellyn kallion räjäytys alkaa Kumpulassa tammikuun alussa –  asukkaat harkitsevat uutta valitusta

Hallinto-oikeus on hylännyt Kumpulan asukkaiden tekemän valituksen Limingantielle rakennettavasta Isoniityn päiväkodista. Valituksen vuoksi kaupunki keskeytti työmaan lokakuun alussa.

Helsingin kaupunki vahvistaa, että työmaa käynnistyy uudelleen 4. tammikuuta. Seuraava työvaihe on kaupungin mukaan kallion louhinta.

– Pyrimme jatkamaan töitä työmaalla mahdollisimman pian, jotta päiväkoti saadaan ajoissa valmiiksi ja lapset nykyisistä tilapäistiloista asianmukaisiin terveellisiin ja turvallisiin olosuhteisiin, sanoo tekninen johtaja Kari Pudas Helsingin Uutisille.

Monen asukkaan mielestä Limingantien niin sanottu Keinukallio pitäisi säästää ja päiväkoti rakentaa viereiselle hiekkakentälle. Kaupunki ei ole halunnut muuttaa suunnitelmaa muun muassa aikataulusyihin vedoten.

Asukkaat ovat viimeksi tänään lähettäneet kaupungille vaihtoehtoisen suunnitelman, jonka mukaan päiväkodin aikataulu ei viivästyisi vaikka se rakennettaisiin hiekkakentälle.

– Valitukset ovat viivästyttäneet päiväkotihanketta jo pitkään, eikä uusiin viivästyksiin ole varaa. Sopivampien rakennuspaikkojen esittäminen ei tarkoita sitä, etteivätkö nekin voisi olla puolestaan jonkun toisen näkemyksen mukaan huonoja paikkoja rakennukselle. Siksi pidän oikeudenmukaisimpana, että päiväkoti rakennettaan demokraattisessa järjestyksessä päätetyn asemakaavan osoittamalla tavalla, Pudas kertoo.

Pudas sanoo, että tontilla oleva kallio olisi jouduttu poistamaan, vaikka päiväkoti rakennettaisiin hiekkakentälle. Syynä ovat liikennejärjestelyjen ja kunnallisteknisten liittymien rakentaminen.

Tänään lähetetyssä suunnitelmassa asukkaat ovat esittäneet kaupungille vaihtoehtoja muun muassa huoltoajon reitteihin.

Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen 9. joulukuuta. Valituksen tehneillä on 30 päivää aikaa pyytää valitusoikeutta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

– Asia on vielä harkinnassa, sanoo Limingantiellä asuva Seppo Siirala.