Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kela-korvaus nousee yksityisellä tehtävästä koronatestistä

Yksityisessä terveydenhuollossa tehtävästä koronatestistä maksettava Kela-korvaus nousee 1.1.2021. Korvaus on jatkossa 100 euroa.

Kela-korvaus yksityisessä terveydenhuollossa tehtävästä koronatestistä nousee tammikuun alussa 56 eurosta 100 euroon. Korotus koskee nenänielusta otettavaa PCR-testiä. Tutkimuksen korvaaminen edellyttää yksityislääkärin määräystä. Korotettua korvausta maksetaan 1.1.–31.12.2021 tehdyistä testeistä.

Koronavirustutkimukset korvataan osana sairaanhoitovakuutusta kuten muutkin yksityisen terveydenhuollon palvelut. Asiakas saa koronavirustutkimuksesta suorakorvauksen maksun yhteydessä, jos palveluntuottajalla on suorakorvaussopimus Kelan kanssa. Tutkimuksen voi maksaa myös kokonaan itse ja hakea siitä jälkikäteen korvausta Kelasta.

Myös työnantajan maksama koronavirustutkimus korvataan sairaanhoitovakuutuksesta. Korvaus ei vaikuta työnantajille maksettaviin korvauksiin työterveyshuollon järjestämisestä tai niiden enimmäismääriin.

Korvauksen nostamisella halutaan lisätä asiakaan mahdollisuutta valita tutkimuspaikaksi yksityisen terveydenhuollon palveluntuottaja julkisen terveydenhuollon sijaan.