Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huoltovarmuuskeskus: Kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia tarvitaan tällä hetkellä noin 1000000 kappaletta vuorokaudessa

Sosiaali- ja terveydenhuollon suojavarusteiden kulutus on vuoden loppua kohti edelleen lisääntynyt, ja suojavarusteita on hankittu jatkuvasti lisää sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeisiin, kertoo Huoltovarmuuskeskus tiedotteessaan. Nykyisellä kulutuksella suojainten riittävyys on hyvällä tasolla.

Vakiintuneiden hankintaorganisaatioiden ostoja täydennetään Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) ostoilla, jotka perustuvat sosiaali- ja terveysministeriön (STM) hankintaesityksiin.

STM on tähän mennessä tehnyt HVK:lle kymmenen hankintaesitystä. HVK on syksyn aikana siirtynyt suorahankinnoista pääosin hankintalain mukaisiin kilpailutuksiin, jotka toteutetaan yhdessä julkishallinnon yhteishankintayksikkö Hanselin kanssa.

Suojavarusteita on tämän vuoden aikana hankittu yli miljardi kappaletta. Kotimainen tuotanto toimii, ja suojaimia pystytään hankkimaan kustannustehokkaasti.

Tällä hetkellä arvioidaan, että kirurgisia suu- ja nenäsuojaimia tarvitaan sosiaali- ja terveydenhuollon puolella noin miljoona kappaletta vuorokaudessa.

Hengityksensuojaimia (FFP2 ja FFP3) arvioidaan tarvittavan noin 8 000 –10 000 kappaletta vuorokaudessa.

Suojavaatteita arvioidaan tarvittavan noin 60 000 ̶ 80 000 kappaletta vuorokaudessa.