Koristeet pois ja joulukuusi jäteastian viereen – HSY kerää kuuset maksutta pois

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY kerää joulukuuset tammi–helmikuun aikana asuinkiinteistöistä, kouluista ja päiväkodeista pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella.

Kuuset menevät hyötykäyttöön eikä niiden keräyksestä peritä erillistä maksua.

Joulukuusesta on poistettava kaikki koristeet ja se jätetään näkyville jätetilan tai -astioiden lähelle, HSY neuvoo.

Lisäksi on huolehdittava siitä, ettei kuusi tuki kulkuväyliä ja hankaloita liikkumista, joten sitä ei pidä jättää sisälle jätetilaan.

Kiinteistön on myös varmistettava, ettei kuusien päälle kasata lunta.

– Keräämme vuosittain noin 55 000 joulukuusta hyödynnettäväksi. Suurin osa kuusista kerätään biojäteastioiden tyhjennysten yhteydessä, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Juho Nuutinen tiedotteessa.

Kerättävistä 55 000 joulukuusesta saadaan noin 100 tonnia haketta. Haketta voidaan käyttää tukiaineena biojätteen kompostoinnissa HSY:n käsittelylaitoksessa.

Yksittäisen kuusen voi viedä maksutta myös HSY:n Sortti-asemalle tammikuun ajan. Joulukuuset viedään Espooseen Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen haketettavaksi.

Jos kiinteistöllä ei kerätä biojätettä, kuuset kerätään sekajäteastian tyhjennyksen yhteydessä. Tällöin ne päätyvät jätevoimalaan, jossa niistä tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä.

Rikkinäinen tekokuusi, joka on valmistettu muovista ja metallista, tulee laittaa sekajäteastiaan, HSY ohjeistaa.

Jos tekokuusi ei mahdu kiinteistön sekajäteastiaan, sen voi viedä Sortti-asemalle, jossa siitä veloitetaan sekajätehinnaston mukaisesti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut