Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin pelastuslaitos kieltää ilotulitteiden ampumisen näiltä alueilta – mukana yksi uusi tori ja puisto

Kaupunki: Helsinki korvaa ilotulitteet laserteoksella.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos kieltää ilotulitteiden käytön edellisvuosien tapaan Helsingin kaupungin tietyillä alueilla, toreilla, puistoissa ja ostoskeskuksissa. Kieltoalueet löytyvät tästä.

Kieltoalueisiin on tullut kaksi uutta aluetta: Kansalaistori ja Makasiinipuisto.

– Pelastusviranomaisena olemme arvioineet tilannetta vallitsevat olosuhteet huomioiden ja nämä uudet alueet ovat sellaisia, joissa on tarpeen tänä vuonna kieltää ilotulitteiden käyttö, tiedotteessa sanotaan.

"En ymmärrä, miten riski koronan leviämiseen liittyy ilotulitteisiin" – rakettikauppias hämmästyi "koronanyrkin" penseää paukuttelulinjaa

Pelastuslaitos toivoo ihmisten ottavan huomioon koronatilanteen, noudattavan kokoontumisrajoituksia ja toivoo malttia juhlimiseen.

Samalla pelastuslaitos haastaa kaupunkilaiset miettimään, voisiko uutta vuotta juhlia uusilla tavoilla, niin että samaan aikaan ilo ja toiset ihmiset huomioitaisiin.

Uuttavuotta juhlitaan Helsingissä etänä: korvaako lasershow ilotulituksen kokonaan? – "Emme voi kerääntyä väentungokseen toreille ja puistoihin

Helsingin kaupunki ei järjestä tänä vuonna ilotulituksia lainkaan, vaan uuttavuotta juhlitaan etänä 31. joulukuuta. Ilotulitulitukset korvaa radiolaserteos, joka valaisee Helsingin taivasta koko yön.

Teokseen voi osallistua lähettämällä omia uudenvuoden viestejään koneäänen luettaviksi tapahtuman verkkosivun kautta.

Roskispalot ovat usein tahallista ilkivaltaa uutenavuonna – rakettihässäkässä ilotulite voi päätyä myös parvekkeelle tai terassin alle