Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Välittäjä: Asuntomarkkina ylikuumentunut monin paikoin Helsingissä – nämä alueet puolestaan ovat mainettaan parempia

Etätyön yleistyminen on saanut monen haaveilemaan isommasta kodista.

Kiinteistönvälitysfirma Sp-Kodin mukaan Helsingin ja Espoon arvostetuimmilla asuinalueilla asuntomarkkina on kuitenkin ylikuumentunut syksyn aikana.

– Tällä hetkellä erittäin halutuilla alueilla, kuten Helsingin ydinkeskustassa, Lauttasaaressa sekä Munkkiniemi–Töölö–Etelä-Helsinki–Sörnäinen-akselilla myyntiin tulevat asunnot viedään käsistä, hinnat ovat pompanneet taivaisiin ja asunnoista tarjotaan enemmän kuin pyydetään, kertoo Sp-Koti Urbaanien toimitusjohtaja Anna-Maija Kuosmanen.

– Myös Espoossa esimerkiksi Tapiolan alueella hinnat ovat kohonneet merkittävästi.

Yksiöt kallistuneet Helsingissä vauhdilla viime vuosina – pääkaupunkiseudun ulkopuolella hintojen nousu hyvin pientä

Välittäjän mukaan pk-seudulla on kuitenkin monta mainettaan parempaa asuinaluetta.

– Pääkaupunkiseudulla on monia todella kivoja, rauhallisia ja turvallisia asuinalueita, joissa on tarjolla erikokoisia edullisen hintaluokan asuntoja isompaa kotia etsiville, Kuosmanen jatkaa.

– Monet saattavat karttaa näitä alueita turhaan vuosikymmenten takaisen huonon maineen vuoksi.

– Hyvää asumisen laatua on tarjolla erittäin kohtuuhintaan monilla alueilla, jotka sijaitsevat metron tai runkoradan varrella, kertoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen.

– Helsingissä aliarvostetuja alueita ovat esimerkiksi Myllypuro, Puistola ja Vuosaari. Näistä Vuosaari on valittu Vuoden 2017 kaupunginosaksi Suomessa, mainitsee Kuosmanen

– Puistola on perinteistä pientaloaluetta, mutta Myllypurossa ja Vuosaaressa on monennäköistä vanhaa ja uutta asujamistoa. Myynnissäkin on kaikenkokoisia asuntoja.

"Pienten asuntojen rakentamisessa tulisi olla kohtuus mukana" – Helsinkiläisiä kiinnostavat Vantaalla erityisesti nämä 4 asuinaluetta

– Espoossa taas muun muassa Viherlaakso ja Suna ovat alueita, joiden maine jostain syyystä laahaa perässä. Itä-Vantaalla runkoradan varrella sijaitseva Koivukylä sekä Simonkylä Tikkurilan alueella ovat myös aliarvostettuja. Kumpikin tarjoaa niin lapsiperheille, pariskunnille kuin yksinasuvillekin mitä parhainta asumista ja elämänlaatua, Kuosmanen sanoo.

Asuntokauppa nyt "yllättävän hiljaista" Helsingissä – Espoossa omakotitalojen myynti kasvoi hurjat 38 %

Tällaisista asunnoista on nyt Helsingissä erityisen kova kysyntä – "Korona näyttää lisänneen suosiota"

Helsingissä jyllää nyt miljoona-asuntojen buumi ja pelkästään Kalasatamassa niitä on myynnissä yli 25 – "En näe uhkaa, ettei riittäisi ostajia"

Asuntokaupat siirtymässä sähköiselle alustalle – Munkkiniemestä ensiasunnon ostanut Santeri halusi kuitenkin mennä pankkiin: "Ei olisi tuntunut samalta"

Redin tornitaloon pettyneet Niina ja Jari peruivat asuntokaupat ja muuttivat Triplaan – uusi koti samalla paikalla kuin ensitreffit

Mirka osti Helsingistä uuden hitas-asunnon, jossa ei pysty asumaan: "6-vuotiaasta tyttärestä suuri huoli" – ATT: Valtaosa asukkaista tyytyväisiä