Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näitkö likaisen penkin lähijunassa? Voit huomauttaa siitä suoraan VR:lle skannattavan koodin avulla

Lähijunien matkustajat voivat pian ilmoittaa junassa havaitsemastaan liasta tai muusta epäkohdasta nopeasti puhelimella VR:lle.

VR alkaa vuodenvaihteessa pilotoida osassa pääkaupunkiseudun HSL-lähijunia uutta palveluaan, jolla halutaan tehostaa junien siisteyttä ja parantaa asiakkaiden tyytyväisyyttä.

Palautepalvelun kokeilu aloitetaan vuodenvaihteessa 20:ssä HSL-lähijunassa. Juniin asennetaan tarroja, joissa on skannattavat QR-koodit ja yksilöidyt sijaintikoodit.

Jos matkustaja havaitsee esimerkiksi likaisen penkin, hän voi kertoa siitä skannattavan QR-koodin takaa aukeavalla lomakkeella. Lomakkeelle pääsee myös suoran url-osoitteen kautta.

Palautteen yhteyteen on lisättävä tarrasta löytyvä sijaintikoodi, jolla paikannetaan, mitä junaa ja vaunua palaute koskee. Mukaan voi liittää myös kuvan.

– Panostamme nyt korona-aikana erityisen paljon puhtauteen ja olemme lisänneet siivousten määrää runsaasti. Samalla valmistaudumme uuteen HSL-liikennöintikauteen ja uudistamme junien siivoustoimintaa tehokkaammaksi, kertoo VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola tiedotteessa.

Kokeilu tarjoaa Punolan mukaan uuden lisäkanavan, jonka avulla VR voi reagoida nopeammin yksittäisiin täsmäpalautteisiin.

Palautteen lähettäminen käy hetkessä ja se tulee suoraan omaa kanavaa pitkin VR:n asiakaspalveluun, jossa se käsitellään ja huolehditaan eteenpäin siivouskumppanille.

Uutta palautemallia kokeillaan ensin muutaman kuukauden ajan ja sitä muokataan tarpeen mukaan. Kokeiluvaiheessa palautetta voi lähettää vain niistä junista, joista sijaintikoodin sisältävä tarra löytyy.

Myöhemmin keväällä toimintamallia on tarkoitus laajentaa useampiin juniin.

Kokeilu tehdään HSL-lähijunissa, mutta sama malli on tarkoitus ottaa myöhemmin käyttöön myös VR:n omissa lähijunissa.