Päätoimittaja Kannala: Helsingin vihreät voi hyötyä Jussi Halla-ahon pormestariehdokkuudesta

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo

Perussuomalaiset on todennäköisesti kevään kuntavaalien suurin voittaja suhteessa edellisiin vaaleihin, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessa.

Vaalivoitto ei takaisi Kannalan mielestä perussuomalaisille kuitenkaan valtaa kunnissa, koska puolueen kenttäkoneisto on heikko.

– Puolueen kunnallistason toiminta ja sen järjestelmällisyys on merkittävästi kokoomusta, keskustaa ja demareita perässä – suurissa kaupungeissa myös vihreät menee heittämällä edelle. Ja vaikka puolue onnistuisi äänien valossa tämänkin ongelman taklaamaan, laukeaa se käsiin, kun pitäisi tehdä vaikuttavaa ja rationaalista kuntapolitiikkaa valtuustosalissa ja lautakunnissa.

Kannala uskoo, että perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon pormestariehdokkuuden myötä perussuomalaisten äänimäärä kasvaa myös Helsingissä.

–Suuri hyötyjä voi olla verivihollinen Helsingin vihreät: jos Halla-aho vetää kokoomukselta niin paljon ääniä perussuomalaisille, että vihreät nappaisi Helsingin pormestaripaikan kokoomukselta, vaikka Pekka Haaviston (vihr.) töppäilyt ja puolueen valtakunnallinen alamäki tätä tehtävää vaikeuttavatkin.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut