Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättipizzoista ja litran tuopeista tunnettu Sivuraide-ravintola joutuu sulkemaan: edessä muutto – "Asiakkaat surevat"

Hämeentien legendaarisimpiin pizzerioihin ja pubeihin kuuluva Sivuraide joutuu lopettamaan toimintansa ainakin toistaiseksi ensi torstaina. Ravintola kertoo verkkosivuillaan, että vuokrasopimus päättyy 31. joulukuuta, ja ravintola muuttaa myöhemmin uusiin tiloihin.

Ravintola on toiminut vuodesta 1995 lähtien, sanoo viimeiset viisi vuotta yrittäjänä toiminut Mahmut Bulut. Hänen mukaansa kiinteistön omistaja perustaa tilalle oman ravintolan.

Bulutin mukaan vuokranantaja aikoo remontoida samassa talossa myös toisen liiketilan, jota on tarjottu Sivuraiteelle. Bulut sanoo, että tieto uudesta tilasta tuli tänään tiistaina.

– En kuitenkaan osaa vielä sanoa tarkemmin, milloin remontti valmistuu ja Sivuraide voisi avata uudestaan, Bulut kertoo.

Helsingin Uutiset ei tavoittanut kiinteistön omistajaa.

Sivuraide on herättänyt Kurvissa huomiota tarjouksilla, joissa mainostetaan jättipizzoja ja litran oluttuoppeja.

– Asiakkaat surevat sulkemista. Tämä on ollut monelle toinen olohuone, Bulut kuvailee tunnelmia.

Ennen koronaa Sivuraiteessa oli Bulutin mukaan seitsemän työntekijää, joista osa teki yövuoroa. Koronan vuoksi aukioloaikoja on lyhennetty.

– Nyt töissä on enää muutama ihminen.

Kurvi on ollut loistava paikka ravintolalle, Bulut kertoo.

– Tämä on ollut yksi parhaimmista paikoista. Ratikkapysäkki oli ennen ravintolan oven edessä. Hämeentien remontti vaikutti aika paljon tänä ja viime vuonna ravintolan toimintaan. Terassikin lähti, kun se oli kuulema jalankulkijoiden tiellä.

Vantaalla asuvalla 32-vuotiaalla Mahmut Bulutilla ei ole muita ravintoloita. Hän on ennättänyt pohtia alanvaihtoa, jos Sivuraidetta ei saada enää auki.

– Opiskelen uuden ammatin. Kylmäasentajilla on tosi hyvät tulevaisuuden näkymät. Minulla on merkonomitausta. Voisin jatkaa myös tradenomiksi, hän sanoi ennen tietoa mahdollisesta uudesta ravintolatilasta.