Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itäkeskuksen yliajossa joulun alla loukkaantunut äiti yhä sairaalassa – turma siirtymässä syyteharkintaan

Onnettomuus: Rattijuopumuksesta epäillyn miehen yliajama äiti on yhä sairaalahoidossa.

Itäkeskuksessa Turunlinnantiellä joulun alla sattunut naisen ja kahden lapsen yliajo on parhaillaan Helsingin poliisin tutkittavana. Turma sattui kauppakeskus Itiksen ja Puhoksen parkkipaikan välisellä suojatiellä 23. joulukuuta kello 17.15.

Äiti ja hänen kaksi lastaan jäivät suojatielle ajaneen henkilöauton yliajamiksi ja joutuivat sairaalahoitoon.

– Tilanne on se, että autoilija on saatu kuulusteltua ja hänet on laskettu pois odottamaan asian etenemistä, kertoo turman tutkinnanjohtaja, ylikomisario Pekka Seppälä.

– Kyseessä on 1960-luvulla syntynyt helsinkiläismies, jolla on ollut voimassa oleva ajo-oikeus.

Seppälän mukaan yliajettu äiti on syntynyt 1990-luvulla. Toinen hänen lapsistaan on kouluikäinen ja toinen hieman nuorempi.

Lapset ovat päässeet pois sairaalasta, mutta äiti on vielä hoidettavana. Poliisi ei kommentoi vammojen laatua.

Seppälän mukaan tapahtumat siirtyvät nyt syyteharkintaan ja sen jälkeen mahdolliseen oikeuskäsittelyyn.

Autoilijaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kolmesta vammantuottamuksesta.

Poliisi ei tässä vaiheessa kerro tarkkaan miehen puhaltamaa promillemäärää, mutta törkeän rattijuopumuksen raja on Suomessa 1,2 promillea.

Turma sattui samalla suojatiellä kuin marraskuussa 2017 tapahtunut yliajo, jossa kovalla vauhdilla ajanut henkilöauto törmäsi kuusivuotiaaseen poikaan, joka oli ylittämässä isänsä kanssa suojatietä.

Kuusivuotias lensi törmäyksen voimasta noin kolmen metrin matkan ja putosi ajoradalle. Pojalta murtui pohjeluu.

Tässä tapauksessa autoilija ei jäänyt turmapaikalle, vaan pakeni paikalta. Virkavalta tavoitti autoilijan myöhemmin.

Helsingin Uutiset kysyi vuonna 2017 kaupungilta, onko liikennevaloja harkittu tähän erittäin vilkkaaseen risteykseen, joka yhdistää kauppakeskuksen ja Puhoksen, mutta kaupungilta vastattiin tuolloin, ettei valoja ole nähty tarpeellisiksi.

Turunlinnantielle Kehä I:n puoleiseen päähän on tulossa nopeusvalvontakamerat lähivuosien aikana. Suunnitelma julkistettiin reilut kaksi vuotta sitten osana Helsingin liikenneturvallisuuden parantamisohjelmaa, jossa uusia kameroita tulee kymmeniä eri puolille kaupunkia. Turunlinnantien kamerat eivät kuitenkaan kuulu vielä vuosina 2020–21 toteuttaviin pisteisiin.