Koronatestiin hakeutuminen romahti Helsingissä – parhaimmillaan testattiin 3 000, nyt enää alle puolet siitä, ylilääkäriltä tärkeä muistutus

Ylilääkäri Sanna Isosomppi muistuttaa, että testeihin pitää yhä herkästi hakeutua, sillä koronaepidemia ei osoita laantumisen merkkejä. Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

Helsingissä koronatestiin pääsee helposti ja nopeasti, mutta halukkuus tulla testeihin on pyhien aikana laskenut selvästi.

– Helsinkiläiset hakeutuivat hyvin testeihin syksyn ja alkutalven aikana, tästä isot kiitokset. Testausmäärät ovat kuitenkin joulun ja uudenvuoden aikana laskeneet merkittävästi, vaikka epidemia ei osoita selkeitä laantumisen merkkejä. Tartuntojen osuus testatuista on edelleen korkea, epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoo tiedotteessa.

Helsinkiläisiä testattiin joulukuussa parhaimmillaan yli 3 000 henkilöä päivässä ja joulua edeltävan 10 päivän keskiarvo oli yli 2500 testiä päivässä. Myös yhteydenottojen määrät omaolo.fi-palveluun ja koroneuvontaan olivat samaa suuruusluokkaa.

Näistä lukemista on tultu pyhien aikana yli puolella alaspäin.

– Kannustan helsinkiläisiä hakeutumaan lievissäkin oireissa herkästi koronatestiin. Aktiivisella testaamisella ja tartunnanjäljityksellä saamme tartuntaketjut katkaistua nopeammin. Tämä on ykkösasia kamppailussa koronaa vastaan, Isosomppi jatkaa.

Koronatestiin pääsee saman päivän aikana omaolo.fi-verkkopalvelussa tai soittamalla Helsingin koronaneuvontaan p. 09 310 10024. Neuvonta palvelee joka päivä kello 8-18. Testauspisteitä on ympäri kaupunkia.

Koronaviruksen oireet muistuttavat flunssaa ja vatsatautia. Tartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus tai haju- tai makuaistin menetys. Koronavirustestiin ohjataan iästä riippumatta kaikki, joilla on koronavirustartunnan oireita.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut