Henri Heinonen, 43, tietää miten täydellinen vohveli valmistetaan – perusti Helsingin ytimeen ravintolan, jonka reseptit hioi ensin kotikeittiössä

Henri Heinonen paistoi vohvelin, jonka päällä on muun muassa katkarapuja ja mätiä. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Paksu, pitkä vohveli paistuu valurautaisten ”leukojen” välissä. Kun kuuluu kilahdus, se on vasta puolittain valmis.

Rapsakan belgialaistyylisen vohvelin pitää saada vielä ylleen vaikkapa katkarapuja, burratajuustoa, possua, poroa, kanaa tai kasviksia ja lisukkeita, kuten mätiä, majoneesia tai pikkelöityä tomaattia.

– Kaikki tehdään alusta asti itse, kehaisee vohveliannoksen valmistaja Henri Heinonen.

Heinonen avasi vohveliravintola WaffDaddyn yhtiökumppaninsa Arto Rastaan, kanssa joulukuun alussa Kämp Galleriaan.

Skagen vohvelilla. Armi Suojanen

Rastas on tunnettu keittiömestari, jolla on useita ravintoloita, kuten Penélope ja Bistro Bardot Hans Välimäen kanssa. Heinonen puolestaan on ihan keltanokka ravintolayrittäjänä, mutta hänen ruoanlaittotaitonsa tunnetaan Taste of Nikinmäen kokki kotiin- ja cateringpalveluista.

Koronakevään pääsiäisenä hän muun muassa teki 240 annosta possua ja noin 150 burgeria joka viikonloppu – ja kaiken kotonaan Vantaan Nikinmäessä.

– Kaiken tein itse sämpylöistä alkaen.

Hampurilaiset kuljetti Heinosen kaveri ja possuannokset tilaajat hakivat itse.

Sokeristen hattaroiden pyöräyttämiseen piti pyytää lupa – huvipuisto tarjoili suomalaisille uudenlaisia makuelämyksiä 50 vuotta sitten

Mutta keväällä oli myös luppoaikaa. Ensin koronan takia loppuivat Heinosen, 43, rakennustyöt, joita hän on tehnyt vuosia.

– Teimme paljon hotellien saneerauksia ja ne loppuivat jo alkuvuodesta, kun kiinalaisturistien tulo loppui.

Sitten lakkasivat pitopalvelutilaukset kokoontumisrajoitusten vuoksi.

– Makasin kaksi viikkoa sohvalla, mutta joutenolo ei ole mua varten, Heinonen naurahtaa.

Ruokalähettifirma paljasti koronavuoden hittiannokset Helsingissä – uusin trendi on vodkalla maustettu mättö

Kesällä alkoi tapahtua, kun Heinoselle ja Rastaalle tarjottiin sopivaa ravintolatilaa Kämp Galleriasta. He olivat jo parisen vuotta haeskelleet sopivaa paikkaa ravintolalle, mutta sellaista ei ollut löytynyt.

Nyt kaikki näytti hyvältä, vaikka ravintolan avaaminen epävarmana korona-aikana ei olekaan helppoa. Avauskin lykkääntyi joulukuun alkuun, kun tila saatiin WaffDaddyn käyttöön vasta viivästyksen jälkeen.

Grillistä nousi kohu Helsingissä: Vihreiden valtuutettu siirtäisi keskustan parkkiruutuja ruokarekkojen käyttöön – "Paikka on erinomainen"

Ravintolan konsepti ja vohveliannokset kehiteltiin Heinosen kotona.

– Arto huusi lisää happoa ja suolaa. Kaverit maistelivat. Aika lailla laakista kaikki oli kohdillaan, Heinonen kertaa.

Vohvelitaikina on tehty gluteenittomasta kaurajauhosta niin, että yksi taikina sopii useimmalle syöjälle.

Suolaisten vohvelien lisäksi WaffDaddy tekee makeita annoksia. Henri Heinonen

WaffDaddy tarjoilee myös makeita vohveliannoksia ja listalta löytyy lisäksi yksi todellinen erikoisuus. Se on Heinosen versio riisipiirakasta, jossa riisipuuro on kahden ruiskuoren välissä ja päälle laitetaan keko munavoita. Sekin paistetaan vohveliraudalla.

Vohveleilla tietokonetta tienaava Valtteri, 11, tietää, kuinka bisneksiin saa vauhtia – "Tuplatarjous toimii hyvin"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut