Henri Heinonen, 43, tietää miten täydellinen vohveli valmistetaan – perusti Helsingin ytimeen ravintolan, jonka reseptit hioi ensin kotikeittiössä
2
Henri Heinonen paistoi vohvelin, jonka päällä on muun muassa katkarapuja ja mätiä. Armi Suojanen
Katso isompi kuvaWaffDaddy on Henri Heinosen ensimmäinen ravintola. Armi Suojanen
Armi Suojanen
Paksu, pitkä vohveli paistuu valurautaisten ”leukojen” välissä. Kun kuuluu kilahdus, se on vasta puolittain valmis.
Rapsakan belgialaistyylisen vohvelin pitää saada vielä ylleen vaikkapa katkarapuja, burratajuustoa, possua, poroa, kanaa tai kasviksia ja lisukkeita, kuten mätiä, majoneesia tai pikkelöityä tomaattia.
– Kaikki tehdään alusta asti itse, kehaisee vohveliannoksen valmistaja Henri Heinonen.
Heinonen avasi vohveliravintola WaffDaddyn yhtiökumppaninsa Arto Rastaan, kanssa joulukuun alussa Kämp Galleriaan.
Skagen vohvelilla. Armi Suojanen
Rastas on tunnettu keittiömestari, jolla on useita ravintoloita, kuten Penélope ja Bistro Bardot Hans Välimäen kanssa. Heinonen puolestaan on ihan keltanokka ravintolayrittäjänä, mutta hänen ruoanlaittotaitonsa tunnetaan Taste of Nikinmäen kokki kotiin- ja cateringpalveluista.
Koronakevään pääsiäisenä hän muun muassa teki 240 annosta possua ja noin 150 burgeria joka viikonloppu – ja kaiken kotonaan Vantaan Nikinmäessä.
– Kaiken tein itse sämpylöistä alkaen.
Hampurilaiset kuljetti Heinosen kaveri ja possuannokset tilaajat hakivat itse.
Kesällä alkoi tapahtua, kun Heinoselle ja Rastaalle tarjottiin sopivaa ravintolatilaa Kämp Galleriasta. He olivat jo parisen vuotta haeskelleet sopivaa paikkaa ravintolalle, mutta sellaista ei ollut löytynyt.
Nyt kaikki näytti hyvältä, vaikka ravintolan avaaminen epävarmana korona-aikana ei olekaan helppoa. Avauskin lykkääntyi joulukuun alkuun, kun tila saatiin WaffDaddyn käyttöön vasta viivästyksen jälkeen.
Ravintolan konsepti ja vohveliannokset kehiteltiin Heinosen kotona.
– Arto huusi lisää happoa ja suolaa. Kaverit maistelivat. Aika lailla laakista kaikki oli kohdillaan, Heinonen kertaa.
Vohvelitaikina on tehty gluteenittomasta kaurajauhosta niin, että yksi taikina sopii useimmalle syöjälle.
Suolaisten vohvelien lisäksi WaffDaddy tekee makeita annoksia. Henri Heinonen
WaffDaddy tarjoilee myös makeita vohveliannoksia ja listalta löytyy lisäksi yksi todellinen erikoisuus. Se on Heinosen versio riisipiirakasta, jossa riisipuuro on kahden ruiskuoren välissä ja päälle laitetaan keko munavoita. Sekin paistetaan vohveliraudalla.