Katso, ketkä Helsingin valtuutetuista tehtailivat eniten aloitteita viime vuonna – Osa niistä nousi otsikoihin

Politiikka: Osa kaupunginvaltuutettujen aloitteista nousi puheenaiheiksi Helsingissä.

Helsingin 85 kaupunginvaltuutetusta lähes kaikki, yli 60 valtuutettua, tekivät jonkin valtuustoaloitteen vuonna 2020. Osa valtuutetuista oli ainoastaan muiden mukana allekirjoittaneina, kuten esimerkiksi Otso Kivekäs (vihr.).

Tavallisimmin valtuutetut tekivät aloitteita yhdestä kolmeen. Eniten aloitteita tehtaili vuoden aikana Ville Jalovaara (sd.), yhdeksän kappaletta. Vuonna 2019 hänellä oli seitsemän aloitetta, mikä on keskimäärää suurempi.

Aktiivisen kaupunginvaltuutetun aloitteista muutamasta on uutisoitu myös Helsingin Uutisissa, kuten siitä, laajennetaanko kaupunkipyöräverkkoa Vuosaareen saakka (HU 13.3.2020). Myöhemmin kaupunkipyörien verkostoa suunniteltiin laajennettavaksi ensi kesänä kattamaan lähes koko Helsingin, mukaan lukien Vuosaari, Kontula ja Malmi (HU 26.11.2020).

Toiseksi eniten aloitteita teki Otto Meri (kok.) kahdeksalla aloitteellaan. Paljon keskustelua herättänyt valkoposkihanhiongelma näkyi myös aloitteissa, kun Meri teki kesäkuussa aloitteen aiheesta (HU 17.6.2020). Hänen toiveenaan oli hanhien hätistely ”tehokkain toimenpitein”.

Naisista Seija Muurinen (kok.) teki kuusi aloitetta. Muurinen esitti muun muassa mielenterveyskuntoutujien asumisketjun sujuvoittamisesta.

Noin 20 valtuutettua teki vuoden aikana vain yhden aloitteen. Yksikin aloite on saattanut herättää paljon huomiota, kuten Jaana Pelkosen (kok.) aloite siitä, että Helsingin pitäisi tarjota päiväkotityöntekijöille ulkoiluvaatteet (HU 27.2.2020).

Toinen tänä vuonna paljon keskustelua herättänyt Pirkkolan liikuntahalli näkyi myös aloitteissa. Jussi Chydenius (vihr.) teki kesäkuun puolessa välissä aloitteen Pirkkolan urheilupuiston pysäköintipaikkojen sijainnin ja määrän uudelleenarvioinnista.

Myöhemmin Emma Kari (vihr.) on aloitteessaan esittänyt, että Keskuspuiston kavennettua pitäisi kompensoida metsittämällä vastaava alue muualta.

Vuonna 2020 Helsingin kaupunginvaltuustossa tehtiin kaikkiaan noin 165 aloitetta, enemmän kuin edellisinä vuosina. Vuosina 2019 ja 2018 niitä tehtiin alle 150.

Vuonna 2020 ryhmäaloitteita oli 11, talousarvioaloitteita 58 ja valtuustoaloitteita 96.

Ryhmäaloitteeseen tarvitaan allekirjoittaneita enemmän kuin puolet valtuustoryhmän jäsenistä. Valtuustoryhmä voi tehdä neljä ryhmäaloitetta valtuustokauden aikana. Kaikki ryhmäaloitteet tuodaan kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi.

Sininen valtuustoryhmä teki eniten ryhmäaloitteita, kokoomus ei lainkaan. Lähes kaikki valtuustoryhmät tekivät yhden ryhmäaloitteen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut