Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pormestari Vapaavuori Helsingin Uutisissa: "Kun joku vihdoin päättää hakeutua Suomeen, emme voi itse heittää kapuloita rattaisiin"

Suomalainen yhteiskunta vaikeuttaa liikaa kansainvälisten osaajien maahan muuttamista, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) Helsingin Uutisten kolumnissa.

Hän viittaa muun muassa teknologiavaikuttaja Caterina Fakeen, jonka oleskelupaprosessin ongelmista kerrottiin Helsingin Sanomissa joulukuussa.

– Prosessia ei hyvällä tahdollakaan voi kutsua palveluhenkiseksi. Helsinki ja Suomi eivät monista vahvuuksistamme huolimatta aina ole ilmeisiä kohteita, kun osaajat ympäri maailman miettivät, minne haluaisivat muuttaa, Vapaavuori sanoo.

Vapaavuoren mukaan moni suomalainen yritys kärsii tilanteesta, jossa maahan ei saada oikeanlaisia työntekijöitä.

– Kilpailu osaajista on kovaa, ja jokainen suurkaupunki maailmassa on kilpailijamme. Kaiken tämän takia Helsinki tekee koko ajan määrätietoista työtä kansainvälisten osaajien houkuttelemiseksi. Olisi tärkeää, että valtion käsissä olevan maahanmuuttopolitiikka ja siihen liittyvät käytännöt tukisivat tätä tavoitettamme. Pitäisi olla selvää, että kun joku vihdoin päättää hakeutua Suomeen, emme voi itse heittää kapuloita rattaisiin mahdottomalla byrokratialla ja hallinnollisella esteradalla.

Lue koko kolumni tästä!