Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittaja Kannala: Helsingin ympäristöimagoa luodaan väärin perustein – taustalla "ilmastopolitiikkojen" absurdit hankkeet

Helsinki profiloituu ympäristökaupungiksi väärin perustein, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessa.

Kannalan nostaa esimerkiksi Lahden, joka on tänä vuonna Euroopan ympäristöpääkaupunki.

– Hiilineutraali Lahti aikoo olla vuoteen 2025 mennessä, ensimmäisenä suurena kaupunkina Suomessa. Lahti julisti saavutuksiaan Helsingin Sanomien etusivun mainoksellaan 3.1. Teksti kuului: anna pääkaupungin näyttää esimerkkiä. Mainos sisälsi piikikkään viestin Suomen pääkaupungille Helsingille, joka kyllä aktiivisten "ilmasto- ja luontopoliitikkojen" ansiosta usein profiloituu myös ympäristökaupunkina, mutta osin väärin perustein.

Kannalan mielestä Helsingin haaste on se, että yli 90 prosenttia Helsingin rakennuksista lämpiää kaukolämmöllä.

– Kaukolämpö on tällä hetkellä pääosin fossiilisten polttoaineiden polttamista, Kannala sanoo.

Hän viittaa HSY:n laske l miin, joissa kokonaispäätöistä 56 prosenttia tulee lämmityksestä. Lämmityksen jälkeen toiseksi eniten päästöjä aiheuttaa liikenne, kolmantena sähkö.

– Edellä kerrottuun peilattuna on absurdia, kuinka suuren huomion ilmastokeskustelussa saavat helsinkiläisten "ilmastopoliitikkojen" ajamat hankkeet epäsuorien päästöjen vähentämiseksi. Tällaisia ovat muun muassa koulujen maidon korvaaminen kasvisjuomalla ja niin edelleen. Helsingin päästöjen kannalta niillä ei ole käytännössä mitään merkitystä, ja maapallon ilmastonmuutoksessa ei sitäkään vähää

Kannala uskoo, että Helsingin päästökeskustelu tulee olemaan yksi kevään vaalien pääteemoista. Hänen mielestään maailman mittaluokassa Helsingin ympäristöasiat ovat hyvällä mallilla ja kehittyvät koko ajan parempaan suuntaan.

–  Helsingin imagolle ei ole hyväksi, jos kaupungin "ilmastopoliitikot" maalaavat siitä toisenlaista kuvaa kuin mitä todellisuus oikeasti on.

Lue koko pääkirjoitus tästä!