Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yllätysratkaisu asunnottomien yökeskusta piinanneeseen ongelmaan –  Kalkkers muuttaa ravintolan paikalle Helsingissä

Vailla vakinaista asuntoa ry:n päiväkeskus Vepa ja yökeskus Kalkkers muuttavat tammikuun lopulla Itä-Pasilan Ratamestarinkatu 6:een. Tilassa on toiminut aiemmin muun muassa ravintola Blancco ja Van Gogh.

Yhdistys kertoi joulukuussa, että Helsinki Missio irtisanoi vuokrasopimuksen Kinaporinkadun ja Hämeentien kulmassa sijaitsevista toimitiloista. Vva ry oli muuttanut sinne huhtikuussa 2020. Yhdistys kuvaili tilannetta järkytykseksi. Aikaa uuden paikan etsimiseen oli vain maaliskuuhun saakka.

– Uudet tilat mahdollistavat paljon hyviä toiminnallisia muutoksia kävijöidemme hyväksi. Paikassa on ollut aiemmin ruokaravintolatoimintaa, joten siellä on hyvin tilaa järjestää erilaista toimintaa ja fasiliteetit perustarpeiden ja palveluiden tarjoamiseen, Vailla vakinaista asuntoa ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivola kertoo tiedotteessa.

Asunnottomien yökeskus ja vertaistuki menettävät tilansa Sörnäisissä – yhdistys joutuu kovan paikan eteen

Tilat omistaa Kiinteistö Oy Helsingin Opastinsilta 8.

– Meillä oli vapaana sopiva tila, ja meillä on paljon kokemusta järjestökentän ja kolmannen sektorin toimijoista. Yleisesti ottaen niitä vierastetaan turhaan. Kolmannen sektorin toimijat ovat tärkeitä ja välttämättömiä myös pitkällä aikavälillä kiinteistöjen omistajille, isännöitsijä Maunu Idänpää-Heikkilä kertoo tiedotteessa.

Itä-Pasilan toimitilat antavat järjestölle pari vuotta lisää aikaa etsiä pysyvämpiä tiloja, Vva:n tiedotteessa kerrotaan.

Oikaisu: Uudet tilat ovat Ratamestarinkadulla. Vva kertoi aikaisemmin osoitteeksi Ratavartijankadun.

Romanien hätämajoitus siirtyi hostelli-tason huoneisiin – tältä uudet tilat näyttävät – "Viihdymme hyvin"

Tältä näyttää romanien hätämajoituksessa: Yksi huone eroaa yllättävällä tavalla – "Siisteydestä päätellen täällä nukkuu nainen"

Kotiovella ampuminen ja puukotus järkyttivät Triplan naapurissa – "Uskaltaako ulkona nyt liikkua"

Linnanmäen vieressä olevat arvotalot seisseet tyhjillään 4 vuotta – "Olisihan sinne hyvä saada jotain toimintaa"