Lennot Malmilla jatkuvat edelleen – Yhdistys on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä hoviin

Lentotoiminta: Lennot Malmilla jatkuvat ainakin niin pitkään, kunnes hovioikeus on antanut tuomionsa kentän käyttöä koskevassa riita-asiassa.

Lennot Malmin lentokentällä jatkuvat edelleen normaaliin tapaan, vaikka Helsingin käräjäoikeus vaati joulukuussa Malmin lentokenttäyhdistystä luovuttamaan alueen häädön uhalla kaupungille.

Syy lentotoimintojen jatkumiseen on se, että yhdistys on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen ja vaatinut päätöksen hylkäämistä.

– Toiminta jatkuu niin kauan, kunnes päätös saa lainvoimainen. Tällä hetkellä se ei sitä ole. Odotamme hovin päätöstä ja katsomme sen mukaan, mitä on tehtävissä, kertoo lentokoulu BF-lentojen koulutuspäällikkö Mark Baker.

Lentokoulu on toiminut alueella yli 50 vuotta ja se on vanhin alueen lentokouluista. BF-lennot on siirtänyt jo osan toiminnastaan Nummelaan, mutta monen muun tilanne on huonompi, koska halleja ja kenttiä ei ole riittävästi.

Bakerin mukaan Malmin kentän lakkauttaminen vaikuttaa koko toimialaan.

– Kokonainen toimiala häviää.

Malmilla ilmailualan toimijoita on vajaat 30. Lentoja tehdään vuosittain noin 30 000. Valtaosa lennoista liittyvät kouluttamiseen ja lentotyöhön, 20 prosenttia lennoista on harrastelentoa.

Helsingin käräjäoikeus määräsi alueelta poistumisvaatimuksen lisäksi joulukuussa yhdistykselle myös tuntuvan 92 000 euroa sopimussakon. Bakerin mukaan yhdistyksellä oli vakaa usko siihen, että se saisi lisäaikaa olla alueella.

– Se oli yllättävä päätös. Emme olisi sinne [käräjäoikeuteen] edes menneet , jos emme olisi odottaneet myönteistä päätöstä.

Helsingin Uutiset ei tavoittanut lentokenttäyhdistyksen varapuheenjohtaja Ville Repoa kommentoimaan asiaa.

Kaupunki ei ole myöntynyt lisäaikaan, vaan on vedonnut sopimusrikkomukseen.

Käräjäoikeus vahvisti joulukuussa Malmin lentokenttäyhdistyksen vuokrasopimuksen päättyneeksi vuoden 2019 loppuun. Malmin lentokentän ilmailijat riitauttivat tämän jälkeen vuokrasopimuksen irtisanomisen ja vaativat kaupungilta lisäaikaa lentotoiminnalle vuoden 2022 loppuun.

Helsingin Uutisten (HU 6.1.2020) vuosi sitten tammikuussa haastatteleman lentokenttäyhdistyksen puheenjohtajan Niko Lambergin mukaan kyse ei ole rettelöinnistä.

– Meidän toiveemme on, että löytäisimme ratkaisun neuvotteluteitse. Ongelma on, että korvaavaa paikkaa ei ole osoitettu, Lamberg totesi tuolloin.

Uusi lentokenttä valmistuu ainakin Mäntsälään tulevina vuosina. Pyhtäälle kenttä on jo valmistunut.

Lue myös: Lentäminen jatkuu ja kaupunki on voimaton Malmin kentällä, valitukset voivat viivästyttää rakentamista vuosilla – Toimialajohtaja Aho: "Todennäköisesti kaikesta valitetaan mitä siellä tehdään"

Malmin lentokentän ilmailijat riitauttivat vuokrasopimuksen irtisanomisen – Puheenjohtaja: "Mistään rettelöinnistä ei ole kyse"

Käräjäoikeus ratkaisi Malmin lentokentän riita-asian – Yhdistykselle sopimussakkoa 92 000 euroa

Lue myös: Helsingin helikopteriyrittäjät jäämässä ilman tiloja Malmilla ja Hernesaaressa – Uusi paikka saattaa löytyä Kivikosta

Malmin lentokentälle asuntoja

Rakentamisen tarkoitus alkaa 2020-luvulla

Helsinki on suunnitellut rakentavansa lentokentän tilalle asuntoja.

Kaupunki valmistelee parhaillaan rakentamisen aloittamista ja alueen väliaikaista käyttöä.

Tämän vuoden aikana alueella laaditaan ensimmäisiä asemakaavoja ja suunnitellaan katuja sekä kunnallistekniikkaan.

Rakentamisen on tarkoitus alkaa lentokentällä ja sen läheisyydessä 2020-luvulla.

Helsingin kaupunki ja Malmin lentokenttäyhdistys riitautui alueen käytöstä vuosi sitten.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut