Huomisesta alkaen Töölön ja Kallion kaduille alkaa ilmestyä katumonttuja – Ensin täytyy sulattaa lumi kaduilta

Kalliossa ja Töölössä alkaa 11. tammikuuta suuri katutyö, joka ulottuu kolmelle eri kadulle raitiolinja 8:n reitillä. Raitiovaunut ja bussit kulkevat työn alkuvaiheessa normaalisti.

– Talvi on tullut Helsinkiin, mikä tekee katutyöstä haastavampaa. Asfalttia ja pintakerroksia joudutaan ensin sulattamaan ennen kuin päästään kaivutöihin. Lunta pitää myös poistaa työmaalta jatkuvasti, hankekoordinaattori Marja Jokinen pääurakoitsija Louhintahiekka Oy:stä sanoo tiedotteessa.

Suuri katutyö alkaa pienillä katumontuilla, ensimmäiseksi tehdään vesijohtojen ja viemäreiden uusimista pienillä työmaa-alueilla.

– Vesihuoltolinjojen uusiminen on hidasta ja riskialtista työtä, sillä maan alla voi tulla vastaan yllätyksiä. Tämän vuoksi on järkevää edetä pienissä pätkissä, jolloin asukkaita ja liikennettä häiritään mahdollisimman vähän, toteaa tiedotteessa projektipäällikkö Jyrki Vainionpää Louhintahiekka Oy:stä.

Kallion puolella Helsinginkadulla Brahenkentän kohdalla jalankulku siirtyy Helsinginkadun eteläpuolelle. Autoliikenne siirtyy työmaan kohdalla samalle kaistalle kuin raitiovaunut, ja pyöräliikenne ohjataan ajoradan oikeaan reunaan.

Kaarlenkadulla jalkakäytävä kapenee noin 1,5 metriä leveäksi käytäväksi rakennusten ja työmaan välissä. Ajoneuvoliikenne säilyy alkuvaiheessa entisellään.

Kulku rappuihin ja liikkeisiin pidetään avoimena. Ajo pihoihin, huolto- ja pelastusajo sekä jakeluliikenne pihoihin onnistuu ajosiltojen avulla.

Töölössä työmaa alkaa Caloniuksenkatu 2 kohdalta, mutta laajenee pian Caloniuksenkatu 6–8 kohdalle. Jalkakäytävä kapenee noin 1,5 metriä leveäksi käytäväksi rakennusten ja työmaan välissä. Kulku kaikkiin rappuihin ja liikkeisiin pidetään avoimena.

Ajoneuvoliikenne siirtyy työmaan kohdalla aluksi samalle kaistalle kuin raitiovaunut. Ajo pihoihin, huolto- ja pelastusajo sekä jakeluliikenne pihoihin onnistuu ajosiltojen avulla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut