Häätö uhkaa – Lentoaseman ystävät laittoivat Mamilla koirat asialle: "Reunametsät osoittautuvat kerta kerralta merkittävämmiksi liito-oraville"

Malmin lentoaseman ystävät ry teetti viime viikolla liito-oravien jatkotutkimuksia, joissa alueelta on löytynyt lisää liito-oravien pesäpuita, jätöksiä, havaintoja ja elinympäristöksi soveltuvaa maastoa. Yhdistys tiedotti asiasta alkuviikolla. Malmin lentoaseman ystävät ry on perustettu 2002 edistämään lentokentän toimintaa ja huolehtimaan sen kulttuuriperintö- ja luontoarvoista. 

Järjestyksessään toisessa KAER:in kouluttamien koirien tekemässä kartoituksessa tutkittiin Nallenrinteen alue ja nuorisoasiainkeskuksen moottoriradan reunametsiköt.

– Lentokentän reunametsät osoittautuvat kerta kerralta merkittävämmiksi liito-oravan kannalta. Kaupungin tutkimuksissa havaitun kahden yksittäisen ydinalueen sijasta näyttää nyt siltä, että kentän etelä- ja itälaita on kauttaaltaan otuksen suosiossa, toteaa Malmin lentoaseman ystävät ry:n hallituksen jäsen Seppo Sipilä tiedotteessa.

Kaupungin aiemmin tekemissä tutkimuksissa alueella ei ole havaittu merkittäviä liito-oravakeskittymiä.

Malmin lentoaseman ystävät ry tulee jatkamaan toimintaansa puheenjohtaja Timo Hyvönen mukaan lentokentän säilyttämiseksi tulevinakin vuosina, vaikka ilmailutoiminta keskeytyisikin.

– Yhdistyksemme ei ole ilmailuyhdistys, vaan ajaa kansalaisille tärkeiden lentokentän arvojen säilyttämistä paljon laajemmin. Yli 1 000 jäsenen joukossa on vain pieni murto-osa lentäjiä, Hyvönen muistuttaa.

Viime viikolla tehty kartoitus on toimitettu Uudenmaan ELY-keskukseen, Helsingin kaupungille ja Suomen luonnonsuojeluliittoon.

Ilmailijoita uhkaa häätö Malmin lentokentältä helmikuun alussa. Kaupunki pyysi viime viikolla ulosottoviranomaisia häätämään ilmailijat pois alueelta.

Korjaus 12.1. kello 11..20: Jatkotutkimuksia teetti Malmin lentoaseman ystävät ry.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut