Malmin ilmailijoilla on vielä tammikuu aikaa hakea lykkäystä häätöön, sen myöntämisestä päättää ulosottomies – "Voidaan myöntää, mikäli tarkoituksenmukaista"

Malmin lentokentän ilmailijat eivät ainakaan vielä maanantaihin puoleen päivään mennessä olleet hakeneet täytäntöönpanon lykkäystä häädölleen Malmin lentokentältä. Näin vahvistaa häätöä hoitamaan asetettu kihlakunnanvouti Jussi Räikkönen.

– Käytännössä tässä on vielä tammikuu aikaa. Ilmailijoilla on edelleen mahdollista hakea lykkäystä täytäntöönpanoon.

Entä voiko kaupunki saada häädön täytäntöön, vaikka ilmailijat ovat valittaneet Helsingin käräjäoikeuden alueen luovuttamista koskevasta päätöksestä hovioikeuteen ja asian käsittely on vielä kesken.

– Voi. Käräjäoikeuden häätötuomio voidaan panna täytäntöön, ellei hovioikeus keskeytä sitä. Ainakaan tällä hetkellä näin ei ole, Räikkönen valaisee asiaa.

Käytännössä ilmailijoilla on mahdollista hakea häädön täytäntöönpanon lykkäystä. Lykkäyksen myöntämisestä päättää ulosottomies.

– Lykkäystä voidaan myöntää, mikäli se on tarkoituksenmukaista, eikä siitä aiheudu hakijalle tuntuvaa haittaa, Räikkönen toteaa.

Helsingin käräjäoikeus vaati joulukuussa Malmin lentokenttäyhdistystä luovuttamaan alueen häädön uhalla kaupungille. Ilmailijat valittivat päätöksestä Helsingin hovioikeuteen, jossa asian käsittely on vielä kesken.

Mikäli hovioikeus toteaisi, ettei oikeutta häätöön olisi ollut, häätö peruttaisiin.

Lue: Lennot Malmilla jatkuvat edelleen – Yhdistys on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä hoviin

Mikäli häätö helmikuun alussa saatetaan täytäntöön, saapuvat ulosottoviranomaiset Malmille.

– Jos sieltä ei vapaaehtoisesti suostuta poistumaan, sen jälkeen toimitetaan häätö. Se tapahtuu poistamalla häädettävät sekä siellä oleva omaisuus. Kentän käyttö päättyy, Räikkönen kertoo.

Jos alueelle jää häädön jälkeen vuokralaisille kuuluvaa omaisuutta, otetaan se talteen ja mahdollisesti myydään.

– Kenttä suljetaan ja tavarat otetaan haltuun. Vähempiarvoinen ja arvoton omaisuus hävitetään, muu myydään, Räikkönen toteaa.

Ulosottoviranomainen on tapauksesta riippuen velvollinen säilyttämään omaisuutta joitakin viikkoja tai kuukausia. Tavaroiden omistajalla on tänä aikana mahdollista saada omaisuuttaan vielä haltuunsa.

Lennot Malmin lentokentällä ovat jatkuneet koko viime vuoden siitäkin huolimatta, vaikka ilmailijoiden vuokrasopimus kaupungin kanssa päättyi jo vuoden 2019 lopussa. Ilmailijat ovat vedonneet pulaan Malmin kaltaisen lentotoiminnan lentokentistä ja halleista, eivätkä ole suostuneet vielä lähtemään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut