YK määritteli kestävän kehityksen tavoitteet, ja nyt Metropolia aikoo päästä niihin omissa koulutuksissaan – apuna tekoälytyökalu

Metropolia-ammattikorkeakoulu pyrkii profiloitumaan kestävän kehityksen osaajaksi. Tähän se pyrkii uudenlaisen tekoälyratkaisun avulla. Työkalu on ensimmäinen laatuaan maailmassa.

Agenda2030-analyysityökalulla voi verrata Metropolian tarjoamia koulutuksia YK:n määrittelemiin kestävän kehityksen tavoitteisiin. Työkalun taustalla on teknologiayritys Headai.

YK:n hyväksymiä materiaaleja on aiemmin käytetty tiedekäytössä ja nyt ne on tuotu ensimmäistä kertaa korkeakoulun asiantuntijoiden käyttöön opetussuunnitelmien ja koulutuksen kehittämiseen sekä strategisen johtamisen tueksi.

– Työkalu auttaa meitä analysoimaan koulutustemme nykytilannetta, kehittämään opetussuunnitelmia valitsemiemme painopisteiden mukaisesti sekä profiloitumaan kestävän kehityksen osaajana, kuvaa Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola tiedotteessa.

Headain perustaja Harri Ketamo korostaa, että analyysityökalu on tehty Metropolian toiminnan ja sen kestävän kehittämisen näkyväksi tekemiseen.

– Olemme luoneet tekoälyratkaisun, jonka avulla pystymme vertaamaan koulutuksen sisältöä kestävän kehityksen tavoitteisiin. Big Datasta simuloitu olennainen tieto tukee koulutuksen kehittämiseen liittyvää päätöksentekoa, hän kuvailee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut