Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YK määritteli kestävän kehityksen tavoitteet, ja nyt Metropolia aikoo päästä niihin omissa koulutuksissaan – apuna tekoälytyökalu

Metropolia-ammattikorkeakoulu pyrkii profiloitumaan kestävän kehityksen osaajaksi. Tähän se pyrkii uudenlaisen tekoälyratkaisun avulla. Työkalu on ensimmäinen laatuaan maailmassa.

Agenda2030-analyysityökalulla voi verrata Metropolian tarjoamia koulutuksia YK:n määrittelemiin kestävän kehityksen tavoitteisiin. Työkalun taustalla on teknologiayritys Headai.

YK:n hyväksymiä materiaaleja on aiemmin käytetty tiedekäytössä ja nyt ne on tuotu ensimmäistä kertaa korkeakoulun asiantuntijoiden käyttöön opetussuunnitelmien ja koulutuksen kehittämiseen sekä strategisen johtamisen tueksi.

– Työkalu auttaa meitä analysoimaan koulutustemme nykytilannetta, kehittämään opetussuunnitelmia valitsemiemme painopisteiden mukaisesti sekä profiloitumaan kestävän kehityksen osaajana, kuvaa Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola tiedotteessa.

Headain perustaja Harri Ketamo korostaa, että analyysityökalu on tehty Metropolian toiminnan ja sen kestävän kehittämisen näkyväksi tekemiseen.

– Olemme luoneet tekoälyratkaisun, jonka avulla pystymme vertaamaan koulutuksen sisältöä kestävän kehityksen tavoitteisiin. Big Datasta simuloitu olennainen tieto tukee koulutuksen kehittämiseen liittyvää päätöksentekoa, hän kuvailee.