Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lumimyräkässä seisovasta helsinkiläisestä ponivanhuksesta nousi huoli – "Niiden luontainen elintapa on olla ulkona säästä riippumatta"

Sosiaalisessa mediassa keskustelua herätti tiistaina Roihuvuoren vanhustenkeskuksen senioriponi Sankku, josta kuvatulla videolla poni seisoo katoksessaan tuulessa ja tuiskussa. Osa videota Roihuvuoren kaupunginosaryhmässä kommentoineista tulkitsi ponin surulliseksi ja myös Helsingin Uutiset sai lukijavinkin, jossa ihmeteltiin eläimen pitämistä "alkeellisessa hökkelissä". Voit nähdä videon täällä.

Sen sijaan Roihuvuoren palvelukeskuksesta, jonka pihassa Sankku ulkoilee, vakuutettiin keskusteluketjussa, että shetlanninponi on ulkona täysin luontaisessa ympäristössään ja siitä huolehditaan hyvin.

– Sankku on shettlanninponi ja siis rotua, joka on karaistunut erittäin ankarissa sääolosuhteissa. Ponit eivät ole sisäkotieläimiä vaan niiden luontainen elintapa on olla ulkona säästä riippumatta, vaikka sitten tuulessa ja tuiskussa. Yöt Sankku viettää omassa tallissaan, seniorikeskuksen työntekijä vastasi huolensa esittäneille.

Katoskin on Sankulle rakennettu enemmän suojaksi paahtavalta kesäauringolta kuin lumisateelta, ketjussa huomautettiin.

32-vuotias Sankku muutti palvelukeskukseen viettämään eläkepäiviään reilu vuosi sitten. Sitä hoidetaan paikallisten vapaaehtoisten hoitoringissä, jonka toiminnasta Helsingin Uutiset kertoi viime tammikuussa.

Meteorologi: "Lumisade vaan jatkuu ja jatkuu..." – sitten meno muuttuu hurjaksi hytinäksi

Myös Sankun omistaja valaisi ponin tilannetta keskustelussa:

– Poni asuu yönsä nykyiset tallistandardit täyttävässä sisätallissa. Aitauksessa on sille pieni katos, joka ei ole sen talli. Tallitarkastuksen ovat tehneet Helsingin kaupungin virkaeläinlääkärit, kuten laki velvoittaa.

– Seniorikeskukseen tai minulle ei ole tullut tämän asian tiimoilta yhtäkään huolestunutta soittoa tämän lumisen päivän aikana, ponin omistava Satu Kusk jatkoi.

Joskus on myös epäilty, että Sankku olisi yksinäinen, koska sillä ei ole lajitovereiden seuraa, mutta ponin kolme vuosikymmentä tunteneen omistajan mukaan se ei ole koskaan viihtynyt laumassa.

Ahmalle rakennettu lumiukko maustettiin currylla Helsingissä – "Hatuksi pala peurannahkaa"

37 vuotta samassa seurakunnassa työskennellyt helsinkiläiskanttori on alueellaan tuttu – "Täällä on hyvää yhteisöllisyyttä"

Kuva: Helsinkiläisen vanhustenkeskuksen pihalla asuu aivan ihana hoidokki – "Meillä on jo vuosikausia kesäisin ollut lampaita"