Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintola saatiin viimein auki Maunulassa, mutta kovia kokenut yrittäjä ei uskalla vielä riemuita – "Monet tulevat uteliaisuuttaan kokeilemaan"

Kolmas kerta toden sanoo. El Torito -ravintola on vihdoin saanut ovensa auki tammikuun 1. päivä. Torstaina yhden aikaan ravintolassa on hiljaista, mutta pikku hiljaa väkeä alkaa lipua lounaalle.

Puolentoista kilometrin päässä asuvat eläkeläiset Ulla ja Erkki Karjalainen ovat tulleet ensimmäistä kertaa kokeilemaan ravintolaa. He ovat odottaneet uutta ravintolaa Maunulaan, koska yleensä heidän on lähdettävä keskustaan syömään, koska lähistöllä ei ole vastaavaa.

– Yritimme tulla tänne vuosi sitten. Jonotimme tuolla ulkona, kunnes ovet laitettiin kiinni, Ulla Karjalainen kertoo.

Alle päivän auki olleen ravintolan yrittäjä haki kaupungilta 160 000 euron korvauksia – Remontti kestänyt jo yli 9 kuukautta: "Se etenee hiiren askelin"

Reilu vuosi sitten, 20. joulukuuta 2019 ravintola ehti olla neljä tuntia auki, kunnes ilmastoinnissa ilmeni ongelmia (HU 3.1.2020). Nyt kaupunki on viimein saanut tehtyä tiloissa vaadittavat korjaukset ja testannut, etteivät hajut ja melu kantaudu asuntoihin.

– Viime vuonna joulukuun puolessa välissä kaupunki kertoi, että kaikki on kunnossa ja kysyi, milloin voin avata ravintolan, ravintolayrittäjä Baris Kaya sanoo.

Koronan vuoksi ravintolan avaaminen mietitytti, mutta Kayalla ei ollut muutakaan vaihtoehtoa, nyt kaupunki ei enää auttaisi vuokranmaksujen kanssa. Kayan oli saatava bisnes pyörimään.

Ravintola ehti olla auki yhden päivän, sitten tuli viranomaissulku – ja sen perään korona: "Uskaltaako tänne lopulta kukaan tulla kun avaamme"

Edellisestä kerrasta viisastuneena Kaya ei halunnut tällä kertaa tehdä isoa numeroa ravintolan avautumisesta sosiaalisessa mediassa. Jos vaikka jokin menisi taas pieleen.

– Pikkuhiljaa asiakkaat ovat löytäneet tänne ja pöytävarauksiakin tulee. Moni on onnitellut ravintolan aukeamista ja kertoneet odottaneensa tätä, Kaya kertoo.

Samaa sanovat lounaalle tulleet opiskelijat Elia ja Milja, jotka asuvat aivan El Toriton vieressä.

– Joskus käymme lounaalla Subwayssa ja Pakilassa House of sandwichesissä. Olemme jonkin verran seuranneet El Toriton avautumista Milja kertoo.

Ensin ravintola odotti avautumista vuoden, sitten kaupunki vaati sulkemista vain yhden päivän jälkeen – Yrittäjä: "Roskiin meni jopa 15 000 euron edestä ruokaa"

Pariskunta ei ole ehtinyt vielä alkuruokia pidemmälle, mutta he kehuvat salaattipöydän monipuolisuutta. Lounaaksi he tilasivat iskender-kebabit.

Listalta löytyy meksikolaista ja italialaista ruokaa, on muun muassa lihaa grillistä, pastaa, pizzaa ja risottoa.

Ulla ja Erkki Karjalainen odottelevat välimerellisiä risottoja pöytään.

– Menu on kattava ja monipuolinen. Sieltä löytyi useampi, jota täytyy tulla kokeilemaan, Ulla Karjalainen sanoo Erkin nyökytellessä vieressä.

Avaaminen jännitti Kayaa. Pitihän ravintolan alun perin avautua jo lokakuussa 2018, kunnes tuli useita mutkia matkaan.

Baris Kaya ei osaa sanoa viikon aukiolon jälkeen, miten bisnes lähtee pyörimään.

– Monet tulevat uteliaisuuttaan kokeilemaan, miltä meidän ruoat maistuvat. Puolen vuoden päästä osaan sanoa, miten tämä lähti käyntiin ja olemmeko saaneet vakioasiakkaita.

Ravintola teippasi mainokset ikkunaan puoli vuotta sitten – ei ole vieläkään auennut