Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei näin! Poliisi julkaisi varoittavan esimerkin "igluautosta" – Huonosti putsatun auton kuljettajalle voi rapsahtaa sakko

Jos autoa ei puhdista lumesta kunnolla, saattaa joutua tekemisiin virkavallan kanssa.

Länsi-Uudenmaan poliisi julkaisi puoliltapäivin varoittavan kuvallisen esimerkin Instagramissa. Tuomarilassa kuvatun mersun tuulilasista on puhdistettu vain puolet.

– Kuljettajan kohdalle tehty "kurkistusluukku" ei takaa turvallista näkyvyyttä mm. suojatietä lähestyvien jalankulkijoiden osalta, ja poliisi muistuttaa, että tämä ei riitä, päivityksessä sanotaan.

Tuulilasin lisäksi myös muut ikkunat, valot sekä auton katto ja konepelti on puhdistettava lumesta. Syynä on paitsi näkyvyys, myös se, että putoava lumi voi aiheuttaa vaaraa muille.

Ylikomisario Dennis Pasterstein poliisin liikenneturvallisuuskeskuksesta muistuttaa Iltalehden jutussa, että huonosti putsatun auton kuljettajalle voi rapsahtaa myös sakko. Jos autosta näkyy huonosti ulos, sakon perusteena voi olla liikenteeseen soveltumattoman ajoneuvon käyttö liikenteessä.

Myös Liikenneturva on ottanut tänään kantaa "igluautoihin" vinkkaamalla, että sillä on olemassa opetusvideo auton oikeaoppisesta puhdistamisesta.