Korona levisi päihteidenkäyttäjien asumisyksikössä Helsingissä – 32 asukkaalla tartunta vuodenvaihteessa

Ruusulankadun asumispalveluyksikössä todettiin joulu-tammikuun vaihteessa koronavirustartunta 32 asukkaalla ja viidellä työntekijällä. Eristykset ja karanteenit päättyivät 10. tammikuuta.

Tilanne saatiin hallintaan tehokkailla eristys- ja suojaustoimenpiteillä sekä laajoilla joukkotestauksilla.

Asuintalon asukkaat ja henkilökunta testattiin vuoden vaihteessa. Liikkuva koronatestiryhmä toteutti testit paikan päällä.

Tartunnan saaneet asukkaat määrättiin eristykseen ja altistuneet asukkaat karanteeniin. Eristykset ja karanteenit toteutettiin pääosin asukkaiden omissa asunnoissa. Valtaosa tartunnan saaneista sai lieviä oireita. Yksi asukas tarvitsi sairaalahoitoa.

Jotta eristykset ja karanteenit pystyttiin järjestämään asuintalossa, kaupunki ja Sininauha Oy järjestivät asukkaille paikan päälle päivittäin heidän tarvitsemansa tuen ja hoidon sekä muun muassa ateriakassit.

– Olemme tehneet hyvää ja tiivistä yhteistyötä Helsingin sosiaali- ja terveystoimen asiantuntijoiden kanssa. Vaikka tilanne oli vakava, saimme sen hallintaan nopeilla toimenpiteillä, yksikönpäällikkö Mija Alho sanoo tiedotteessa.

– Seuraamme tilannetta jatkossakin tarkoin, noudatamme sovittuja suojautumistoimenpiteitä ja tarjoamme asukkaille koronavirustestejä matalalla kynnyksellä, Alho jatkaa.

Sininauha Oy:n Ruusulankadun asumispalveluyksikön asunnot on tarkoitettu helsinkiläisille nuorille aikuisille, joilla on päihde- ja/tai mielenterveysongelmia ja asumiseen liittyviä pitkäaikaisia pulmia. Asuminen on tuettua asumista ja paikalla asukkaiden tukena on ympärivuorokauden henkilökuntaa. Ruusulankatu toimii Asunto ensin -periaatteella. Talossa asuu 91 asukasta.

Helsingin kaupunki ostaa päihde- ja mielenterveysasiakkaille tuettua asumista Ruusulankadun asumispalveluyksiköstä. Asukkaat asuvat omissa asunnoissaan ja he tekevät vuokrasopimuksen Sininauha Oy:n kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut