Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: "Tapulin vesi" vei Jere Karalahden koomaan vain 33-vuotiaana – tipattomuus loppui 9 vuoden jälkeen: "Absolutismi ei sovi minulle"

Dokumenttielokuva helsinkiläislähtöisestä jääkiekkoilija Jere Karalahdesta on tulossa elokuvateattereihin 5. helmikuuta.

Dokumentti kertoo Karalahden värikkäästä urasta Suomen kiekkoliigassa sekä ulkomailla, vaikka NHL-tähteys jäikin haaveeksi päihdesekoilujen takia. Ylen haastattelema Karalahti ei ryhdy jossittelemaan mitä olisi voinut olla, jos hän olisi keskittynyt urheilemaan, vaan toteaa Ylen haastatteluissa, että "kiekko oli vain yksi osa elämää ja se meni helvetin hyvin."

– Jos olisin ollut partiopoika, pelistäni olisi puuttunut tietty aggressiivisuus, Karalahti sanoo Ylelle.

– Kun oli vähän rajummat olot pelissä, minun täytyi löytää keinot toimia. Sen takia sanotaan, että osasin olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja säästää voimia. Opin, että en tee mitään ylimääräistä, koska en olisi yksinkertaisesti pystynyt, Karalahti kertoo viitaten juhlimiseensa, joka jatkui railakkaana urheilun rinnalla.

Kun kasvattiseura HIFK kyllästyi etsimään Karalahtea miloin Kaivohuoneelta tai tämän kotikonnuilta Tapulikaupungista, siirtyi kiekkoilija vielä Oulun Kärppiin, missä pelaaminen loppui, kun poliisi nouti hänet kaukalosta huumerikoksista epäiltynä.

Ylen mukaan lopullinen pysähdys tuli seuraavana keväänä alkaneena ryyppyputkena, jolloin 33-vuotiaan Karalahden elimistö ei enää kestänyt "Tapulin vettä" eli 80-prosenttisen pirtun ja kraanaveden sekoitusta.

Karalahti joutui koomaan ja teholle ja hänelle annettiin ehdoton kielto alkoholin juontiin.

Ylen mukaan tipattomuus kestikin 9 vuotta, jonka jälkeen korkki on silloin tällöin avautunut jälleen. Nykyään Keravalla perheensä kanssa asuva Karalahti kertoo, ettei tule "vääntämään korkkia enää kokonaan kiinni".

– Absolutismi ei sovi minulle, sanoo nykyisin kuntosaliyritystä sekä liikuntapäiväkotia Nanna Karalahden kanssa pyörittävä Jere Karalahti Ylelle.