Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulevaisuudessa HSL-matkalippu voi olla vaikka pankkikortissa – HSL kysyy nyt 20 000 asiakkaalta näkemyksiä uudistuksen pohjaksi

HSL Helsingin seudun liikenne on aloittanut lippu-uudistuksensa suunnittelun ja kysyy toteutukseen nyt näkemyksiä asiakkailtaan. HSL on lähettänyt sähköpostitse uudistusta koskevan kyselyn 20 000 asiakkaalleen ja yli 3 000:lle sidosryhmien edustajalle. Kysely on avoinna enää viisi päivää, 18. tammikuuta asti.

Uudistuksen tavoitteena on luopua matkakortin ja sovelluksen erillisistä järjestelmistä ja luoda yksi älykäs tilipohjainen ratkaisu. Tieto matkustusoikeudesta siirtyy siis uudelle käyttäjätilille, kun se nyt on joko matkakortilla tai sovelluksessa. Matkustusoikeuden voi kuitenkin tulevaisuudessakin todistaa joko kortilla tai älypuhelimella – mutta myös jollain muulla asiakkaan mukana kulkevalla tunnisteella kuten vaikkapa pankkikortilla. Tunniste voisi olla myös kertakäyttöinen.

– Tulemme uudistamaan myös lippujen hinnoittelua siten, että se vastaa nykyistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin. Hinnoittelu voi perustua vyöhykkeisiin kuten nytkin, mutta hinnoittelun perusteita voidaan myös uudistaa joustavasti muuttuvien liikkumistarpeiden mukaan, osastonjohtaja Mari Flink kertoo tiedotteessa.

Suunnittelu alkaa konseptin luomisella tämän vuoden aikana. Kun konsepti on valmis, aletaan suunnitella toteutusta.