Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunkilaiset lumisotasilla ja kaivamispuuhissa – Huikeat kuvat näyttävät miten helsinkiläinen ottaa ilon irti sekä yrittää saada arjen rullaamaan

Maisema Helsingissä muuttui kertaheitolla todella talviseksi, kun lunta alkoi sataa sankasti tiistaina. Helsingin Uutiset kertoi jo viime viikon maanantaina, että Etelä-Suomea uhkaa "Pietarin lumitykiksi" kutsuttu ilmiö.

Nyt jopa lumikaaokseksi kuvailtu tilanne on aiheuttanut kaupungissa lukuisia haasteita muun muassa liikenteelle, mutta toisaalta tuottanut myös iloa – etenkin kun muistissa on vielä hyvin viime vuoden musta talvi.

Helsingin Uutisten valokuvaaja Päivi Tuovinen ikuisti lumitalven 2021 kuviin muun muassa Töölössä ja Käpylässä.

Uudellamaalla on nyt lunta enemmän kuin paikoin Lapissa.

– Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla ollaan aika tasoissa pohjoisen kanssa. Pohjois-Suomessa suurimmat lumensyvyydet ovat 50 senttimetriä, mutta siellä on alueita, joissa syvyys on vain 15–30 senttiä. Pohjoisessa ei ole satanut ollenkaan etelän pyryn aikana, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto kertoi aiemmin keskiviikkona.

Karvasuksi kutittelee hiihtokansaa – mutta onko voideltava sittenkin parempi "pertsassa"?

Useilla Uudenmaan mittausasemilla lumen syvyys on yli 40 senttimetriä. Keskiviikkoiltapäivänä tuiskutus on jo hiljentynyt tai hiljenemässä.

– Yötä mennessä lumisade loppuu, Karusto lupasi.

Kaupunkiympäristön toimiala kertoi tiistainaTwitterissä, että koko aurauskalusto on käytössä, mutta "silti emme ole välttämättä vielä ehtineet aurata kotikatuasi".

Ensin aurataan pääväylät. Palautepalvelun kerrottiin ruuhkautuneen.

Lue myös: Nyt sitä piisaa, mutta vähälumisissa talvissa on myös huolestuttava ilmiö: "Marialle tämä on ihan uusi juttu", sanoo 6-vuotiaan isä

Ei näin! Poliisi julkaisi varoittavan esimerkin "igluautosta" – Huonosti putsatun auton kuljettajalle voi rapsahtaa sakko

Helsingin poliisin mukaan keskiviikkona kello 6 ja 11 välillä tapahtui 11 lievää peltikolaria ja lisäksi poliisilla oli 20 muuta liikennetehtävää. Kaiken kaikkiaan keskiviikon onnettomuussaldo näytti jäävän pienemmäksi kuin tiistain. Eilisessä myräkässä sattui kymmeniä peltikolareita eri puolilla Uuttamaata.