Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki julkaisi kaupunginosien uudet koronatilastot – Kaikkein eniten tartuntoja nyt muualla kuin Itä-Helsingissä

Helsingin kaupunki julkaisi keskiviikkona uudet alueelliset koronatartuntatilastot, jotka kattavat koronavirustartuntojen määrän asukasta kohden ajalla 31. joulukuuta – 13. tammikuuta.

Pitkin syksyä kohistiin siitä, että Itä-Helsingissä, kuten Puotinharjussa ja Etelä-Vuosaaressa on paljon tartuntoja suhteessa asukasmäärään. Kaupunki palkkasi Itä-Helsinkiin muun muassa liikkuvia koronaneuvoja valistamaan usealla kielellä koronatartuntojen ehkäisystä. Koronaneuvojat ovat päivystäneet esimerkiksi kauppakeskus Itiksessä.

Keskiviikkona julkaistut uudet koronatilastot kertovat, että eniten tartuntoja 100 000 asukasta kohti on nyt Veräjämäessä (370 tartuntaa/100 000 asukasta), Itä-Pasilassa (325) ja Malminkartanossa (302).

Näiden jälkeen tulevat Pihlajamäki, jossa ilmaantuvuusluku on 257, Keski-Töölö (postinumero 00260), jossa ilmaantuvuusluku on 252, Aurinkolahti (245) ja Puotila (231) ja Vallila (212).

Tartuntojen määrää voi lisätä se, mikäli alueella sijaitsee seniorikeskus tai asuntola, jossa on esiintynyt koronatartuntojen ketjuja.

Esimerkiksi Töölössä sijaitsevassa Ruusulankadun asumispalveluyksikössä todettiin vuoden vaihteessa lukuisia koronatartuntoja, mutta tilanne on sittemmin saatu hallintaan, kaupunki tiedotti keskiviikkona.

Korona levisi päihteidenkäyttäjien asumisyksikössä Helsingissä – 32 asukkaalla tartunta vuodenvaihteessa

Muissa kaupunginosissa tartuntaluvut ovat alle 200 per 100 000 asukasta.

Kaikkiaan uusien tartuntojen määrä Helsingissä oli 13. tammikuuta edellisen viikon ajalta 452.

Epidemian alusta lähtien viime keväästä on menehtyneitä helsinkiläisiä yhteensä 240. Menehtyneistä hoivakotien asukkaita on ollut 115.

"Niitä varmuudella tulee lisää" – uuden koronavirustyypin aiheuttamat tautitapaukset ovat nyt iso huolenaihe Suomessa

Kaupunki on julkaissut myös päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten altistukset ja tartunnat ajalla 4.–10. tammikuuta. Päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa on ollut vain yksittäisiä tartuntoja ja altistuneiden määrä näissä tapauksissa on yhteensä alle sata. Joululomilta palattiin portaittain viikolla 1 ja toinen aste on edelleen etäopetuksessa.

Helsinki-Vantaalla on ollut näin hiljaista viimeksi 1980-luvulla – Suomen lentoasemilla viime vuonna 20 miljoonan matkustajan romahdus

Sairauspoissaolot vähenivät koronavuonna – Kelan korvaamissa päivärahoissa yksi sairauksien pääryhmä pysyi silti lähes ennallaan

Sairaaloiden henkilökunnan kontaktit vapaa-ajalla altistavat koronatartunnalle – Hus: kanssakäymistä syytä rajoittaa

SPR hakee satoja vapaaehtoisia avuksi koronarokotuksiin Helsingissä ja Vantaalla – kaupungit pyysivät apua