Malmin sairaalassa koronaa – 9 tartuntaa, 22 potilasta sekä henkilökunta altistuneita

Malmin sairaalan ikäihmisiä akuutisti hoitavalla osastolla on todettu seitsemän koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Mikael Lindén

Sanna Jompero-Lahokoski

Malmin sairaalan geriatrisen akuuttiosaston yhdeksällä potilaalla on todettu koronavirustartunta. Ensimmäinen tartunta todettiin 3. tammikuuta. Kaupunki tiedotti asiasta torstaina.

Sairaalaosaston kaikki 22 potilasta sekä henkilökunta ovat altistuneet tartunnalle ja asetettu karanteeniin. Varotoimenpiteenä osasto on eristetty. Potilaat hoidetaan huoneissaan.

– Kaikilta osaston potilailta on otettu koronavirustesti. Myös kaikki työntekijät testataan. Nyt huolehdimme siitä, että tartunnat eivät pääse leviämään, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo tiedotteessa.

Osastolla hoidetaan akuutisti sairastuneita ikäihmisiä. Tartunnan saaneiden potilaiden omaisiin on oltu yhteydessä ja heille on kerrottu tilanteesta.

Osastolla työskentelevät hoitajat käyttävät kaikissa hoitotilanteissa koronasuojavarustusta, eikä osastolle oteta uusia potilaita. Myöskään vierailut osastolle eivät ole mahdollisia.

– Vierailut sairaaloissa on tällä hetkellä pääosin kielletty. Omaiset eivät siis voi vierailla osastolla, mutta voivat olla yhteydessä potilaisiin esimerkiksi puhelimitse. Omaisen vointia voi tiedustella myös hoitajilta, toteaa Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen tiedotteessa.

Helsingin sairaalan vierailut on pääsääntöisesti kielletty tammikuun loppuun.

Malmin sairaalassa on viisi vuodeosastoa ja yhteensä 125 potilaspaikkaa.

Korjaus 31.3. kello 10.22: Sairaalan yhdeksällä, ei seitsemällä potilaalla todettiin tartunta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut